1. Pagina principală
  2. Romania
  3. Transilvania
  4. Crama Villa Vinea

Crama Villa Vinea

Jul 2, 2021 | Romania, Transilvania

Crama Villa Vinea- o încântare pentru iubitorii de vin și turism oenologic 

Villa Vinèa este una dintre acele crame care, efectiv, te cucerește cu frumoasa priveliște asupra Văii Târnavelor, râului și satelor înșirate, precum și cu arhitectura turnului impunător, care amintește de Transilvania medievală.

Crama Villa Vinèa se află în satul Mica, din Mureș, la 60 km de Sighișoara si la 58 km de Biserica fortificată din Biertan, așadar aveți ce vizita în această încântătoare zonă transilvăneană. 

Aici sunt cultivate 70 de hectare de viță-de-vie, plantată cu 12 soiuri locale și internaționale, printre care: Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Noir și soiuri mai rare la noi, precum Gewürztraminer, Kerner, Zweigelt. Vă sfătuiesc să le încercați și pe acestea din urmă, nu aveți prea des ocazia asta în România!  

Crama Villa Vinea

Pentru cei care doresc să se bucure de peisajul minunat al zonei, precum și de specificul locului, în zonă, există o serie de locuri de cazare primitoare, care vor satisface toate gusturile. 

Vizitele la crama Villa Vinea

“Povestea vinului” la cramă include un tur cu o vizită completă, începând cu urcarea în Turn, pentru a admira superbul peisaj al naturii înconjurătoare, urmată de Sala de Vinuri Roşii, Sala de Vinuri Albe, Sala de Îmbuteliere şi Sala de Baricuri la subsol.

Veţi putea afla detalii nu doar despre procesul de vinificație, dar și istorisiri legate de tradiţiile şi de istoria vini-viticolă din toată regiunea. 

La aceste vizite cu degustare, crama pune la dispoziția vizitatorilor următoarele pachete:

  • 4 vinuri, platou cu pâine și brânzeturi, 45 Lei / persoană
  • 5 vinuri, platou cu paine, carne crud uscata și brânzeturi, 70 Lei / persoană
  • 7 vinuri, platou cu pâine, brânzeturi și carne crud uscată, 100 Lei / persoană
  • 5 vinuri, platou cu pâine, brânzeturi și gulaș la ceaun – disponibil pentru grupuri de 15+ persoane, 110 Lei / persoană.

Trebuie să știți că, pentru degustările la cramă, rezervările trebuie făcute în prealabil. Numărul minimum de pachete / degustare de grup este de 5.

Crama Villa Vinea

Scurtă istorie a cramei Villa Vinèa

Crama a fost fondată în 2004 de către italianul Heiner Oberrauch. 

Terroirul impresionant, cu cea mai înaltă clasificare din România, metodele de producție și pasiunea celor doi vinificatori, localnicul Misi Denes și italianul Celestino Lucin, oenologul anului 2009, conform publicației Gambero Rosso, au făcut ca vinurile Villa Vinèa să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor. 

Astfel că, de-a lungul timpului, acestea au primit o serie de distincții importante.

În 2019, de exemplu, Villa Vinèa a fost cea mai premiată cramă românească, în cadrul International Wine Contest Bucharest, una dintre cele mai prestigioase competiții de profil din sud-estul Europei, iar, în 2020 și 2021, în cadrul aceluiași concurs, a câștigat o serie de medalii de aur  și de argint.

În 2018, ghidul de vinuri Gault & Millau Romania a selectat Diamant Selection 2016 drept cel mai bun vin realizat din soiuri locale, iar, în 2021, publicația Wine Advocate, reprezentată de celebrul Robert Parker, a acordat 88 de puncte vinului Fetească Regală, făcând numele cramei cunoscut în rândul pasionaților de oenologie din America și din întreaga lume. 

Veți fi așadar încântați să descoperiți vinuri premiate și să le puteți cumpăra, de la fața locului, la prețuri de cramă, pe cele care vă plac. 

Mai multe detalii despre vinurile camei, cu note de degustare gasiti pe blogul Adrianajoy (link http://adrianajoy.ro/?s=villa+vinea). 

Adresă și contacte: 

Localitatea Mica nr. 243, Jud. Mureș 

E-mail: wine@villavinea.com

Tel.: 40 365 505 107

Program: luni – sâmbătă, 10.00 – 18.00

 

 

Vezi si alte fotografii din calatoria mea.

Harta Villa Vinea

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfanta Ana Singurul lac vulcanic din România și din Europa Centrală, Lacul Sfanta Ana se găsește în județul Harghita, comuna Tușnad și pe lângă faptul că este un loc uluitor de vizitat, are și o legendă foarte frumoasă legată de originea sa. Conform acesteia,...

Târgu Mureș – Un City Break in Orasul Trandafirilor

Târgu Mureș - Un City Break in Orasul Trandafirilor Târgu Mureș, cunoscut sub numele de „Orașul trandafirilor“, este principalul oraș al județului Mureș din regiunea Transilvania. În trecut, a făcut parte din Regatul Ungariei, iar astăzi 45% din populație este de...

Crama Apogeum

Crama Apogeum Dealu Mare, singura cramă din România cu amfore din ceramică, un conac istoric și noi spații de cazare  Pentru iubitorii de turism oenologic și de vin, Crama Apogeum un obiectiv de neratat în zona Dealu Mare, din cel puțin 3 motive – frumusețea cramei, a...

Vizita la crama Jidvei, cea mai mare cramă din țară și castelul Bethlen-Haller

Vizita la crama Jidvei, cea mai mare cramă din țară și castelul Bethlen-Haller Îmi doream demult să ajung să vizitez crama Jidvei și renumitul castel Bethlen-Haller – emblema cramei, chiar de când când nu știam eu prea multe despre vin, îl găseam fascinant din poze....

Manastirea Putna, Bucovina

Manastirea Putna, Bucovina, un tezaur prețios al poporului roman  Mănăstirea Putna este probabil primul obiectiv turistic ce trebuie musai vizitat într-o călătorie prin Bucovina. Prima și cea mai importantă ctitorie a lui Ștefan cel Mare, și totodată, unul din cele...

A E R de la Crama Rasova: vibe de vară, cu vinuri fresh, concerte și party-uri în iarbă

A E R de la Crama Rasova: vibe de vară, cu vinuri fresh, concerte și party-uri în iarbă Când mergeți către mare, în apropiere de Autostrada Sarelui și de podul de la Cernavodă, faceți o oprire și pe Dealu Vifor, la Crama Rasova. Cu o așezare și un view - ambele...

Manastirea Voronet Bucovina – legenda și istoria unui locaș minunat   

Manastirea Voronet -despre “Albastrul de Voronet”,legenda și istoria unui locaș minunat     Nu se poate să îți iubești țara, să fii călător și să nu fi auzit de expresia “Albastru de Voroneț”, iar dacă nu ai ajuns încă la mănăstirea care a făcut celebră această...

Grădina Magică a Lavandei din Urlați

Grădina Magică a Lavandei din Urlați – un loc cu suflet, culoare și miresme îmbietoare  Despre lanurile și grădinile de lavandă se tot vorbește în perioada aceasta (până la sfârșitul lui iulie) pentru că suntem în plin sezon al ei, iar eu chiar ador lavanda, așa că nu...

Cascada Cailor (Borsa, Maramures)

Cascada Cailor (Borsa, Maramures)-un peisaj superb oferit de cea mai înaltă cădere de apă din România În ținutul fermecător al Maramureșului, Cascada Cailor Borșa este una dintre atracțiile turistice, spectaculoase, de necontestat, vizitată de mii de turiști anual. ...

Postari recente

Despre Autor

Adina Popescu

Pasionata de gastronomie, vin si calatorii, jurnalist si blogger de peste 17 ani. Autoare a nenumarate articole de specialitate in aceste domenii pentru o serie de publicatii, branduri, dar si ca blogger independent - reportaje de calatorie, analize, descrieri si a unor ghiduri si carti de recomandari de restaurante si locuri turistice din toata tara.
Instagram: aadrianajoy

Calatorhaihui pe Facebook

Calatorhaihui pe Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: No posts found.

Iti place acest blog?

O sa-ti placa si:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *