1. Pagina principală
  2. Europa de Vest
  3. Belgia
  4. Gent-Bijuteria Flandrei. Descopera un oraș medieval fermecător

Gent-Bijuteria Flandrei. Descopera un oraș medieval fermecător

Feb 29, 2024 | Belgia

Gent-Bijuteria Flandrei.
Descopera un oraș medieval fermecător

Orașul Gent este un mix pitoresc de alei înconjurate de clădiri neobișnuite și canale frumoase.
Alături de Bruges, Gent reprezintă una din atracțiile arhitecturale vedetă ale Belgiei, dar, spre deosebire de Bruges, nu este la fel de aglomerat din pricina mulțimilor de turiști.

O plimbare prin oraș într-o seară de vară, când majoritatea clădirilor importante sunt iluminate, este o experiență de neuitat, la fel ca și o plimbare cu barca pe numeroasele ramuri ale canalelor Scheldt și Leie care intersectează orașul.

Ghent, capitala Flandrei de Est, te va cuceri cu farmecul său medieval, atmosfera vibrantă și bogata sa cultură.
Descoperă un oraș plin de istorie, cu arhitectură grandioasă, muzee fascinante și o gastronomie delicioasă.

Atracții turistice din Gent.

  1. Catedrala Sf. Bavo

În partea de est a pieței Sint-Baafsplein se află Catedrala Sf. Bavo, o clădire maiestuoasă din cărămidă și granit cu o criptă romanică a predecesoarei sale, biserica Sint-Jans. Carol al V-lea a dat catedralei numele actual după ce a distrus-o pe cea veche pentru a construi o cetate. Interiorul luminos al catedralei este bogat decorat cu picturi unice. Acestea includ Convertirea Sf. Baaf de Peter Paul Rubens (1624) și Hristos printre doctori de Frans Pourbus (1571).

Cea mai faimoasă operă de artă este însă Altarul Gentului, cunoscut și sub numele de Adorarea Mielului Mistic, considerată a fi cea mai mare capodopera a picturii flamande vechi. Sub biserica principală, cripta conține numeroase morminte ale episcopilor și un bogat tezaur. Remarcabilul triptic al Calvarului din 1464 de Joos van Wassenhove (Justus van Gent) este, de asemenea, prezent într-una dintre capele.

  1. Gravensteen

Gravensteen este una dintre cele mai puternice fortărețe cu șanțuri din Europa de Vest, înconjurată de râul Lieve. A fost construită între 1180 și 1200 la ordinul lui Filip de Alsacia, fostul conte al Flandrei, pe temelia unei structuri anterioare din secolul al IX-lea și a fost creată în stilul castelelor cruciaților sirieni. În prezent, rămâne un exemplu unic al artei medievale europene de fortificare.

În secolul al XIV-lea a încetat să mai aibă o funcție militară și a fost folosită de conți pentru administrarea pământului. În 1800, a intrat în proprietate privată și a fost transformată într-o fabrică de bumbac și în apartamente pentru muncitori. În fața castelului se extinde străvechea Sint-Veerleplein, posibil cea mai veche piață din Gent. Aceasta a fost și locul execuțiilor și incendiilor victimelor Inchiziției.

  1. Clopotnița (Het Belfort)

În partea de vest a pieței Sint-Baafsplein se află clopotnița de 91 de metri înălțime, simbol al independenței orașului Gent. Construcția turnului a fost început în jurul anului 1300 și până în 1338 a fost finalizat în mare parte. Turnul de astăzi a fost restaurat la forma sa originală din secolul al XIV-lea, la începutul acestui secol și a înlocuit turnul clopotniță din lemn din 1380.

Clopotnița este încoronată cu un dragon din cupru aurit, care a fost instalat pentru prima dată în 1377. Astăzi, este o replică, la fel ca și cele patru figuri înarmate de la colțurile platformei. Doar unul dintre originalele acestora supraviețuiește și poate fi văzut la parter. Splendida Hală de Pânze se învecinează direct cu clopotnița. Această clădire (1426-1441) a lui Simon van Assche a fost locul de întâlnire al comercianților de lână și pânză și a fost transformată într-o închisoare în secolul al XVIII-lea. Astăzi, are o cafenea-restaurant, care este foarte populară printre turiști.

  1. Graslei

Unele dintre cele mai frumoase case de bresle din Belgia se află de-a lungul Canalului Graslei. Acesta este un loc excelent pentru plimbare pentru oricine este interesat de arhitectură. Poți vedea aici Gildehuis der Vrije Schippers (Casa barcarilor liberi), construită în 1531 în stil gotic Brabant, și Gildehuis der Graanmeters (Casa cântăritorilor de cereale), cu frontonul în trepte care datează din 1698.

Vei vedea, de asemenea, Tolhuisje (Casa Vamală), o clădire în stil renascentist flamand din 1682, care se află lângă Spijker, dar și Koornstapelhuis construită în stil romanic în jurul anului 1200. Gildehuis der Metselaars (Casa Zidarilor) din 1527 în stil gotic Brabant completează acest șir unic de case de breaslă.

Turiștii care caută o introducere bună în reperele orașului se vor bucura de o excursie cu barca cu ghid de 40 de minute în Gent, care pleacă din portul Graseli. Pasagerii vor avea șansa să vadă orașul de pe râul Leie și să admire clădiri importante, printre care Măcelaria Vleeshuis și Castelul Conților.

  1. Biserica și Podul Sf. Mihail

Biserica Sfântul Mihail este situată pe malul vestic al râului Leie și este cunoscută pentru măreția sa absolută, o biserică gotică masivă construită din gresie belgiană. Printre comorile bisericii se numără câteva statui din secolul al XVIII-lea, picturi ale artiștilor baroc precum van Dyck și Relic of Doorn, care a fost un cadou de la Maria, Regina Scoției.

Lângă biserică se află Sint-Michielsbrug (Podul Sfântului Mihail), un frumos pod cu arc de piatră, renumit pentru priveliștile spectaculoase pe care le oferă vizitatorilor. De aici, poți vedea toate cele trei turnuri emblematice din Gent, ceea ce face din acesta un loc excelent pentru fotografii. Vizitează seara pentru o vedere deosebit de frumoasă asupra reperelor orașului iluminate.

Atracții culinare:
Degustă preparate delicioase din gastronomia belgiană la restaurantele din Ghent.
Savurează specialități locale, precum stoofpot (tocană de carne), waterzooi (tocană de pește), gaufre belgiene cu diverse toppinguri și bere belgiană renumită. Recomandăm restaurantele “De Stove”, “Chez Marie”, “De Gulden Sporen” și “Pakhuis”.

Cazare: Ghent oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni tradiționale și apartamente private. Cateva hoteluri: “Ghent Marriott Hotel”, “Hotel NH Collection Ghent Barbizon Palace”, “Hilton Ghent City Centre” și “The House of Edward”.

 Excursii în imprejurimi:

Explorează împrejurimile pitorești ale Ghentului. Vizitează Bruges, “Veneția Nordului”, cu canalele sale romantice și casele medievale. Descoperă orașul Aalst cu carnavalul său renumit. Imaginează-te făcând excursii de o zi cu trenul sau autobuzul, explorând orașe și sate pitorești din Flandra.

Ghent este un oraș perfect pentru o escapadă de weekend sau o vacanță mai lungă.

Oferă o combinație unică de istorie, cultură, gastronomie și frumusețe naturală.

Imaginează-te plimbându-te pe străduțele pietruite din centrul vechi, admirând arhitectura medievală, vizitând muzee fascinante și savurând preparate delicioase din gastronomia belgiană.

Ghent te va cuceri cu farmecul său și te va face să te simți ca un călător în timp.

Planifică-ți vacanța de vis în Ghent și descoperă un oraș medieval fermecător!

 

Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni Imagineaza-ti o lume fascinanta, ascunsa in adancurile Muntilor Apuseni, unde stalactite si stalagmite sclipesc in lumina reflectoarelor, dezvaluind o istorie veche de mii de ani. Aici, in Pestera...

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: Impact-Site-Verification: 6acb7e31-a693-4a66-8487-17a637eba807 I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri)

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri) Am văzut multe prezentări despre te miri ce locuri (unele chiar spectaculoase) și consider că, din când în când, mai trebuie promovate și cele reprezentative pentru această țară. Nu știu alții cum...

Craiova-Top 15 atractii turistice

Top 15 atractii turistice din orasul Craiova Sunt un călător îndrăzneț, ce ador să plece cu rucsacul în spate și aparatul de fotografiat în mână spre necunoscut.Uneori bugetul nu îmi permite să plec prea departe, de aceea weekendul acesta plec într-un citybreak prin...

Manastiri din Bucovina

Mănăstiri din Bucovina Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim -...

Manastirea Humor Bucovina

Printre frumusețile Bucovinei: Mănăstirea Humor  Despre mănăstirea Humor știam că este este una dintre cele mai populare și frumoase ctitorii ale Bucovinei, deosebit de apreciată pentru arhitectura și pictura sa atât interioară, cât și exterioară, în mare parte,...

Bistrița

Bistrița - Atractii si obiective turistice Situat în nordul României, la poalele Munților Bargau, nu departe de Pasul Tihuta care leagă regiunea Transilvaniei de cea a Bucovinei, Bistrița este unul dintre cele mai vechi orașe. Descoperirile arheologice indică faptul...

Parcul Mini Transilvania

Parcul Mini Transilvania După cum îi spune și numele, Parcul Mini Transilvania este o colecție de repere Transilvănene, în miniatură, deschis pentru prima dată în 2020, după ridicarea restricțiilor legate de Covid și care s-a dovedit un mare succes, atrăgând până acum...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

O sa-ti placa si:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat!!!