Mănăstiri din Bucovina
Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim – Bucovina. De aceea auzim vorbindu-se despre Bucovina de poveste sau Țara fagilor și mănăstirile din Bucovina.
Probabil că unele dintre cele mai cunoscute mănăstiri sunt Mănăstirea Putna și Mănăstirea Voroneț – unde putem admira celebrul albastru de Voroneț – o culoare aparte care a rezistat de-a lungul timpului în ciuda condițiilor climatice dure din această zonă.
Mănăstirea Putna este una dintre cele mai importante lăcașe de cult atât din punct de vedere arhitectural realizate de către Ştefan cel Mare. Mănăstirea a fost supranumită de către Mihai Eminescu Ierusalimul Neamului Românesc în 1871 și reprezintă una dintre perlele arhitectonice, religioase şi culturale ale Bucovinei.
Vă las și website-ul oficial aici: https://www.putna.ro/
Mănăstirea Voroneț
Mănăstirea Voroneț este formată din patru obiective:
- Biserica „Sf. Gheorghe” – datând din 1488, cu pridvor din 1547;
- Ruine chilii – datând din secolele XV-XVIII;
- Clopotniță – datând din 1488 și
- Zid de incintă – datând din secolele XV-XVIII.
Dar în Bucovina există și alte lăcașe de cult care merită vizitate și pe care vă îndemn să le puneți pe lista voastră atunci când plănuiți să vizitați Bucovina.
Mănăstirea Arbore
Mănăstirea Arbore, o mănăstire construită în anul 1502 în satul cu același nume. Aceasta se remarcă prin pictura exterioară și a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015.
Mănăstirea este formată din două obiective:
- Biserica „Tăierea Capului Sf. Ioan”
- Turnul clopotniță
Mănăstirea Bogdana
Ansamblul Mănăstirii Bogdana este un monument istoric pe care nu trebuie să îl ratați atunci când ajungeți în regiune, aflat și el pe lista monumentelor istorice. Deși nu se știe când a fost pictată pentru prima dată, pictura a fost completată sau refăcută de către Ștefan cel Mare. Mănăstirea este formată din trei obiective:
- Biserica “Sf. Nicolae”
- Turnul clopotniță
- Casa parohială
Mănăstirea Sucevița a fost construită între anii 1583-1586 și este situată în satul Sucevița. Aceasta este formată din 5 obiective, toate fiind incluse pe lista monumentelor istorice:
- Biserica „Învierea Domnului”
- Chilii
- Paraclis
- Turnuri de nord-est și nord-vest
- Zid de incintă
Dacă aveți informații sau vreți să împărtășiți experiențele voastre sau aveți website-uri oficiale cu informații despre mănăstiri, vă rog să le lăsați în comen
In articolele urmatoare gasiti mai multe informatii despre urmatoarele manastiri:
Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:
0 Comments