Cheile Bicazului
Cheile Bicazului au o istorie lungă, care se întinde pe mii de ani. Situate în masivul Hășmaș, au beneficiat de anumite condiții geologice pentru a se forma așa cum le vedem astăzi. Masivul este compus în principal din calcar și alte roci solubile, care au permis râului Bicaz să sape de sute și mii de ani până când le-a traversat, creând o vale subțire între masivele înalte.
Astfel, turiștii pot vedea Piatra Altarului (1120 m) sau Piatra Pinteștilor, de 847 metri. Turiștii se pot bucura de masive impunătoare cu mai multe cascade, dar și cu peșteri și gropi. În Cheile Bicazului este, de obicei, liniște. Crestele înalte și albe, intercalate cu diferite specii de copaci de pe ambele părți ale Bicazului, creează senzația că vor cădea în orice moment, mai ales din cauza curbelor ascuțite. Zona acoperă o distanță de 8 km, iar întregul traseu este compus din serpentine periculoase, plus urcușuri și coborâșuri.
Drumul este îngust, cu doar două căi, orice depășire fiind extrem de periculoasă în perioadele circulate. În unele locuri există suficient spațiu pentru a parca mai multe mașini și există multe tarabe cu suvenire. Tot aici, turiștii se opresc, de obicei, pentru a face poze sau pur și simplu pentru a privi mai bine peisajul. Cheile Bicazului, plus pădurea și pășunile din jur, au fost declarate parc național, reglementate special de câteva dispoziții.
În ceea ce privește turismul rural, acest lucru este destul de dezvoltat în zonă, numeroase vile și cabane oferind cazare la prețuri foarte decente. În plus, puteți găsi și locuri de camping disponibile, o experiență în zonă care merită să fie trăită.
Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:
0 Comments