1. Pagina principală
  2. Europa de Sud
  3. Spania
  4. Ce sa faci o zi in Segovia

Ce sa faci o zi in Segovia

Dec 18, 2021 | Spania, Europa de Sud

Segovia – Atracții turistice de top

Segovia este un oraș inclus în Patrimoniul Mondial, cu obiective turistice unice care merită văzute cel puțin o dată în viață. Cu toate acestea, odată ajuns în Segovia, vei descoperi că orașul oferă mult mai multe lucruri, inclusiv: un cartier evreiesc vechi, conace mărețe și o centură verde ideală pentru o plimbare plăcută la soare. Haide să descoperim împreună traseul care acoperă tot ce este mai atractiv din oraș pentru turiști.

Dimineața în Segovia

Îți poți dedica prima parte a zilei explorării Apeductului, marele simbol al orașului, dar și altor puncte de interes precum Cartierul Evreiesc sau Catedrala. Un moment bun pentru a începe vizitarea orașului Segovia este la 10:30 dimineața. Prima ta oprire ar trebui să fie in piața Plaza del Azoguejo, unde poate fi găsit atât principalul Centru de Vizitatori, cât și impozantul Apeduct. Aceasta este o oportunitate bună de a culege toate informațiile de care ai nevoie.

Pe lângă faptul că ți-ai făcut fotografia sub apeduct, poți vedea și detalii interesante, în special perfecțiunea zidăriei, fără mortar sau alt material adeziv care să țină materialele unite. Fiecare dintre acestea (cu o greutate de până la două tone) sunt așezate unul peste altul, demonstrând precizia ingineriei romane. Dacă te uiți cu atenție, vei vedea că, în afară de unele dintre cele din partea de jos, toate pietrele au șanțuri pe laterale. Acestea sunt semnele cauzate de târarea pietrelor și ridicarea lor pe poziție.

52

54

55

De la Apeduct, mergi spre Cartierul Evreiesc de-a lungul Calle Cervantes și continuă pe Calle Juan Bravo până la arcul Puerta de la Luna, care duce pe bulevardul Paseo del Salón. Pe drum, aruncă o privire asupra fațadelor clădirilor, multe decorate cu motive geometrice și vegetale. Varietatea lor se adaugă la farmecul extraordinar pe care îl au. De asemenea, vei trece pe lângă biserica San Martín, un bun exemplu de artă romanică din Segovia, și pe lângă Casa de los Picos. Unele dintre curțile din această zonă, de exemplu, cea din Casa de los Del Rio, merită și ele vizitat

 

Din Paseo del Salon, ai o vedere bună asupra unei părți din centura verde a orașului și a cetății Alcázar la stânga. Apoi poți urca prin arcul Puerta del Sol până la Calle de la Judería Vieja (vechiul cartier evreiesc) și poți vizita fosta Sinagogă Principală. După care, ocolește Catedrala de-a lungul străzii Calle San Geroteo până în piața Plaza de la Merced, pentru a finaliza turul Cartierului Evreiesc.

După-amiaza în Segovia

Acum este momentul să încerci bucătăria locală! Există o mulțime de restaurante pe străzile care duc la Plaza Mayor, în zona din jurul Catedralei și pe Plaza del Azoguejo. Dacă este o zi caldă și însorită, există numeroase terase cu vederi impresionante asupra monumentelor. În ceea ce privește mâncarea, există specialități locale celebre, precum porcușorul fript sau mielul hrănit cu lapte. Dacă preferi peștele, păstrăvul este cea mai populară opțiune.

 

Când faci o excursie în Segovia, o vizită la celebra cetate Alcázar este obligatorie. Segovia este un oraș care poate fi explorat pe jos, iar o plimbare ușoară te va duce la cetatea Alcázar. Pe lângă vizitarea interiorului, merită cu siguranță să urci în vârful turnului (152 de scări), deoarece oferă priveliști deosebite asupra bisericii Vera Cruz și mănăstirii El Parral. Mai este și o altă surpriză pentru tine: peste tot în jur, munții se răspândesc în valuri ca o mare uriasă. În apropiere, în centrul orașului, se află Catedrala. Apeductul este puțin mai jos, deși nu poate fi văzut din Alcázar.

Alcazar

Dispunerea Segoviei este motivul pentru care mulți oameni privesc orașul ca pe o navă, cu Alcázarul ca proră, Catedrala ca și catarg principal și Apeductul ca ancoră aruncată în mare, reprezentată de lanțul muntos. Ținând cont de această imagine, priveliștea ta din vârful turnului este ca a unui marinar pe nava sa.

În încheierea vizitei tale în Segovia, nu uita să iei niște suveniruri pentru tine și pentru cei dragi. Poți face asta urcând prin Puerta de Santiago, un drum care face parte din Drumul Sfântului Iacob. Aici, Grădina Poeților este un loc bun pentru a mai face câteva fotografii, iar zona din jurul Plaza Mayor este un loc minunat pentru a găsi o întreagă gamă de suveniruri ale orașului, inclusiv meșteșuguri tipice locale și tot felul de cadouri.

 

 

 

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.


Cauta Hoteluri si Zboruri
error: Continutul este protejat!!!