Barcelona

Aug 29, 2023 | Spania, Europa de Sud

Barcelona – Descopera cele mai frumoase atractii turistice

Barcelona, capitala regiunii Catalonia din Spania, este un adevărat paradis pentru călătorii dornici să exploreze o combinație unică de istorie bogată, arhitectură uluitoare și energie vibrantă.
 
 
Aşezată pe coasta nord-estică a Mării Mediterane, capitala catalană a Spanici este un frumos oraș european care, deși are un splendid centru medieval, unde se allă și bine-cunoscuta Las Rambias, este celebru pentru extraordinarele clădiri în stil modernista create de Antonio Gaudi (1852-1926) și de alţi arhitecți.
Majoritatea acestor edificii se află în zona Eixample.
 
 Iată câteva dintre cele mai captivante atracții turistice pe care nu ar trebui să le ratezi în timpul vizitei tale în Barcelona:
 

Casa Mila (La Pedrera)

 
Casa Mila, numită de localnici La Pedrera, este poate cel mai faimos exemplu de arhitectură domestică semnată de Gaudi: un bloc de apartamente a cărui fațadă ondulată, inspirată probabil de versantul stâncos al muntelui sacru al Cataloniei, Montserrat, pare că alunecă peste colţuri, iar hornurile din acoperiș h şi aerisirile alcătuiesc o grădină sculptată.
 
P1030211
 

Sagrada Familia

 
Totuşi, cea mai mare realizare a lui Gaudi este Sagrada Familia, biserica încă neterminată.
Din 1884, ea a deveniţ o obsesie pentru el; chiar a locuit pe șantier timp de 16 ani.
 
Edificiul are patru turle, toate peste 100 m, cu vârfuri placate  cu ceramică colorată și porticuri de piatră făcute parcă din ceară care picură sau părând o ciudată aglomerare de stalactite.
Fațada Naşterea Domnului este cea mai frumoasa parte a acestei extraordinare constructii, cu uşi care simbolizează credinţa, speranţa și compasiunea.
 
Barcelona
 

Parcul Güell

O altă creație a lui Gaudí, Parcul Güell, este un loc magic ce îmbină natura cu arta arhitecturală. Situat pe o colină, acest parc oferă priveliști panoramice ale orașului și Mării Mediterane. Străjuit de statui și structuri acoperite cu mozaic, precum celebrul Șarpe Bancă, parcursul labirintic prin Parcul Güell te poartă printr-o lume de imaginație și culori.

P1030292
 
P1030269
Printre celelalte creaţii ale lui Gaudi se numără: Casa Batlloa, Palau etc
 

La Rambla

O promenadă iconică ce se întinde de-a lungul centrului orașului, La Rambla este un bulevard plin de viață, plin de comercianți stradali, artiști, cafenele și magazine. Aici vei putea absorbi atmosfera vibrantă a Barcelonei și să descoperi diverse suveniruri locale și specialități gastronomice.

19012008057 19012008033

Cartierul Gotic

Pentru o incursiune în istorie, nu trebuie să ratezi Cartierul Gotic din Barcelona. Străduțe înguste, clădiri medievale și piețe pline de farmec te duc într-o călătorie în timp, dezvăluind moștenirea romană și gotică a orașului. Catedrala din Barcelona, situată în acest cartier, este un exemplu impresionant de arhitectură gotică și oferă vederi panoramice deosebite de pe turnurile sale.

Plaja Barceloneta

Dacă îți dorești o pauză relaxantă, plaja Barceloneta îți oferă un refugiu răcoros la malul mării. Cu nisip auriu și o atmosferă mediteraneană autentică, această plajă este locul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de soare. De asemenea, pe promenada de-a lungul plajei, vei găsi restaurante și baruri excelente pentru a te bucura de gastronomia locală.

Casa Batlló și Casa Milà (La Pedrera)

Aceste două clădiri sunt exemple strălucite ale stilului arhitectural modernist al lui Gaudí. Casa Batlló impresionează prin fațada sa unică și detaliile decorative uluitoare, în timp ce Casa Milà, cunoscută și sub numele de La Pedrera, se remarcă prin formele sale organice și terasele impresionante.

Muzeul Picasso

Pentru iubitorii de artă, Muzeul Picasso găzduiește o colecție impresionantă de lucrări ale maestrului Pablo Picasso. Aici poți explora evoluția artistică a lui Picasso și să admiri capodopere precum “Femeia cu pălărie”.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele atracții turistice fascinante pe care Barcelona le oferă.

Fiecare colț al orașului ascunde o poveste și o experiență specială, astfel că o vizită în acest oraș plin de viață va rămâne cu siguranță în amintirile tale pentru totdeauna.

Dar asta nu este tot!
 
In apropiere de Barcelona, se afla :
 

Parcul Naţional Montserrat

 
Mica statuie Fecioara Neagră din Montserrat, numită de localnici La Moreneta, se află în inima celui mai sfânt loc din Catalonia: bazilica, mănăstirea și sihăstria Montserrat. Complexul este situat aproape de vârful unui spectaculos munte care seamănă cu dinţii unui fierăstrău și care acum vreo sută de ani a fost desemnat primul parc naţional din Spania.
 
Oricum te-ai apropia de mănăstire, pe jos, cu mașina, cu trenuleţul sau funicularul, imaginea muntelui e superbă. Mai ales cei care vin cu mașina din nord au posibilitatea să vadă o imagine spectaculoasă a muntelui la Manresa. Mănăstirea, înconjurată de mici capele şi grote ale pustnicilor, a fost întemeiată în 880 şi extinsă în secolul al XI-lea. În secolul al XV-lea şi-a câștigat independenţa faţă de Roma, iar faima i s-a extins.
 
La începutul secolului al XIX-lea a suferit avarii grave când francezii au atacat Catalonia, dar în 1844 a fost reconstruită.
 
Azi este mănăstire benedictină, iar în muzeul ei se găsește o splendidă colecţie de artă.
Vei vedea aici picturi religioase de El Greco, Caravaggio și Zurbarân, lucrări moderne, printre care şi câteva creaţii timpurii de-ale lui Picasso, dar şi exponate din Egiptul antic şi Orientul Apropiat,
 
Cultul catalan pentru La Moreneta, combinat cu dorinţa turiștilor de a vizita mănăstirea și sihăstria fac din acest sit un important punct de atracţie, așa că nu-i de mirare că locul are şi un pronunţat caracter comercial.
 
Însă toată zona este atât de frumoasă, încât merită să fie vizitată.

Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos   Așezat ca o bijuterie verde smarald în peisajul montan pitoresc al Transilvaniei, Lacul de Smarald din Racoș te invită la o experiență de neuitat. Apele sale cristaline, de o nuanță verde vibrantă, reflectă...

Biserica Sumuleu Ciuc- O oază de liniște și frumusețe

Biserica de la Șumuleu Ciuc: Un Giuvaer al Arhitecturii Baroce Transilvănene Descoperă Frumusețea Bisericii Franciscană Sf. Petru și Pavel Salut! Astăzi te duc într-o călătorie prin inima Transilvaniei, unde te așteaptă Biserica de la Șumuleu Ciuc. Această bijuterie...

Descoperă Secretele Sighisoarei: O Călătorie fascinanta în Timpuri Medievale

Sighișoara: Ghid Turistic Complet și Obiective de Neratat   Azi vreau să îți povestesc despre un loc absolut magic: Sighișoara. Da, chiar așa, e unul dintre acele orașe care pare să fi ieșit direct dintr-un basm.Ești gata să descoperi secretele acestui oraș medieval?...

Transfagarasan: Drumul Legendar din Inima Carpaților

Transfăgărășan: Drumul Legendar din Inima Carpaților Transfăgărășan, cunoscut și ca DN7C, este una dintre cele mai impresionante șosele din lume, întinzându-se prin peisajul spectaculos al Munților Făgăraș din România. Drumul ocoleste spectaculos printre vârfuri,...

Descopera Țara Luanei. Asezari rupestre si secretele ascunse din Muntii Buzaului

Descoperă Țara Luanei și Secretele Ascunse din Munții Buzăului Țara Luanei, situată în inima Munților Buzăului, este un tărâm legendar plin de mister și frumusețe naturală.Acest loc fascinant atrage turiștii dornici de aventură și explorare, oferind o combinație unică...

Cetatea Taraneasca Saschiz: O experiență de neuitat în inima Transilvaniei

Cetatea Țărănească Saschiz   Saschiz, un sat pitoresc situat în inima Transilvaniei, găzduiește nu doar o biserică fortificată inclusă în Patrimoniul UNESCO, ci și o comoară mai puțin cunoscută: Cetatea Țărănească. Așezată pe un deal semeț, cetatea veghează de...

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni Imagineaza-ti o lume fascinanta, ascunsa in adancurile Muntilor Apuseni, unde stalactite si stalagmite sclipesc in lumina reflectoarelor, dezvaluind o istorie veche de mii de ani. Aici, in Pestera...

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: Impact-Site-Verification: 6acb7e31-a693-4a66-8487-17a637eba807 I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.


Cauta Hoteluri si Zboruri
error: Continutul este protejat!!!