Barcelona

Aug 29, 2023 | Spania, Europa de Sud

Barcelona – Descopera cele mai frumoase atractii turistice

Barcelona, capitala regiunii Catalonia din Spania, este un adevărat paradis pentru călătorii dornici să exploreze o combinație unică de istorie bogată, arhitectură uluitoare și energie vibrantă.
 
 
Aşezată pe coasta nord-estică a Mării Mediterane, capitala catalană a Spanici este un frumos oraș european care, deși are un splendid centru medieval, unde se allă și bine-cunoscuta Las Rambias, este celebru pentru extraordinarele clădiri în stil modernista create de Antonio Gaudi (1852-1926) și de alţi arhitecți.
Majoritatea acestor edificii se află în zona Eixample.
 
 Iată câteva dintre cele mai captivante atracții turistice pe care nu ar trebui să le ratezi în timpul vizitei tale în Barcelona:
 

Casa Mila (La Pedrera)

 
Casa Mila, numită de localnici La Pedrera, este poate cel mai faimos exemplu de arhitectură domestică semnată de Gaudi: un bloc de apartamente a cărui fațadă ondulată, inspirată probabil de versantul stâncos al muntelui sacru al Cataloniei, Montserrat, pare că alunecă peste colţuri, iar hornurile din acoperiș h şi aerisirile alcătuiesc o grădină sculptată.
 
P1030211
 

Sagrada Familia

 
Totuşi, cea mai mare realizare a lui Gaudi este Sagrada Familia, biserica încă neterminată.
Din 1884, ea a deveniţ o obsesie pentru el; chiar a locuit pe șantier timp de 16 ani.
 
Edificiul are patru turle, toate peste 100 m, cu vârfuri placate  cu ceramică colorată și porticuri de piatră făcute parcă din ceară care picură sau părând o ciudată aglomerare de stalactite.
Fațada Naşterea Domnului este cea mai frumoasa parte a acestei extraordinare constructii, cu uşi care simbolizează credinţa, speranţa și compasiunea.
 
Barcelona
 

Parcul Güell

O altă creație a lui Gaudí, Parcul Güell, este un loc magic ce îmbină natura cu arta arhitecturală. Situat pe o colină, acest parc oferă priveliști panoramice ale orașului și Mării Mediterane. Străjuit de statui și structuri acoperite cu mozaic, precum celebrul Șarpe Bancă, parcursul labirintic prin Parcul Güell te poartă printr-o lume de imaginație și culori.

P1030292
 
P1030269
Printre celelalte creaţii ale lui Gaudi se numără: Casa Batlloa, Palau etc
 

La Rambla

O promenadă iconică ce se întinde de-a lungul centrului orașului, La Rambla este un bulevard plin de viață, plin de comercianți stradali, artiști, cafenele și magazine. Aici vei putea absorbi atmosfera vibrantă a Barcelonei și să descoperi diverse suveniruri locale și specialități gastronomice.

19012008057 19012008033

Cartierul Gotic

Pentru o incursiune în istorie, nu trebuie să ratezi Cartierul Gotic din Barcelona. Străduțe înguste, clădiri medievale și piețe pline de farmec te duc într-o călătorie în timp, dezvăluind moștenirea romană și gotică a orașului. Catedrala din Barcelona, situată în acest cartier, este un exemplu impresionant de arhitectură gotică și oferă vederi panoramice deosebite de pe turnurile sale.

Plaja Barceloneta

Dacă îți dorești o pauză relaxantă, plaja Barceloneta îți oferă un refugiu răcoros la malul mării. Cu nisip auriu și o atmosferă mediteraneană autentică, această plajă este locul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de soare. De asemenea, pe promenada de-a lungul plajei, vei găsi restaurante și baruri excelente pentru a te bucura de gastronomia locală.

Casa Batlló și Casa Milà (La Pedrera)

Aceste două clădiri sunt exemple strălucite ale stilului arhitectural modernist al lui Gaudí. Casa Batlló impresionează prin fațada sa unică și detaliile decorative uluitoare, în timp ce Casa Milà, cunoscută și sub numele de La Pedrera, se remarcă prin formele sale organice și terasele impresionante.

Muzeul Picasso

Pentru iubitorii de artă, Muzeul Picasso găzduiește o colecție impresionantă de lucrări ale maestrului Pablo Picasso. Aici poți explora evoluția artistică a lui Picasso și să admiri capodopere precum “Femeia cu pălărie”.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele atracții turistice fascinante pe care Barcelona le oferă.

Fiecare colț al orașului ascunde o poveste și o experiență specială, astfel că o vizită în acest oraș plin de viață va rămâne cu siguranță în amintirile tale pentru totdeauna.

Dar asta nu este tot!
 
In apropiere de Barcelona, se afla :
 

Parcul Naţional Montserrat

 
Mica statuie Fecioara Neagră din Montserrat, numită de localnici La Moreneta, se află în inima celui mai sfânt loc din Catalonia: bazilica, mănăstirea și sihăstria Montserrat. Complexul este situat aproape de vârful unui spectaculos munte care seamănă cu dinţii unui fierăstrău și care acum vreo sută de ani a fost desemnat primul parc naţional din Spania.
 
Oricum te-ai apropia de mănăstire, pe jos, cu mașina, cu trenuleţul sau funicularul, imaginea muntelui e superbă. Mai ales cei care vin cu mașina din nord au posibilitatea să vadă o imagine spectaculoasă a muntelui la Manresa. Mănăstirea, înconjurată de mici capele şi grote ale pustnicilor, a fost întemeiată în 880 şi extinsă în secolul al XI-lea. În secolul al XV-lea şi-a câștigat independenţa faţă de Roma, iar faima i s-a extins.
 
La începutul secolului al XIX-lea a suferit avarii grave când francezii au atacat Catalonia, dar în 1844 a fost reconstruită.
 
Azi este mănăstire benedictină, iar în muzeul ei se găsește o splendidă colecţie de artă.
Vei vedea aici picturi religioase de El Greco, Caravaggio și Zurbarân, lucrări moderne, printre care şi câteva creaţii timpurii de-ale lui Picasso, dar şi exponate din Egiptul antic şi Orientul Apropiat,
 
Cultul catalan pentru La Moreneta, combinat cu dorinţa turiștilor de a vizita mănăstirea și sihăstria fac din acest sit un important punct de atracţie, așa că nu-i de mirare că locul are şi un pronunţat caracter comercial.
 
Însă toată zona este atât de frumoasă, încât merită să fie vizitată.

Vezi si alte fotografii din calatoria mea.

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi semnate de mari artiști români și străini - Opere de artă bogate în...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri)

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri) Am văzut multe prezentări despre te miri ce locuri (unele chiar spectaculoase) și consider că, din când în când, mai trebuie promovate și cele reprezentative pentru această țară. Nu știu alții cum...

Craiova-Top 15 atractii turistice

Top 15 atractii turistice din orasul Craiova Sunt un călător îndrăzneț, ce ador să plece cu rucsacul în spate și aparatul de fotografiat în mână spre necunoscut.Uneori bugetul nu îmi permite să plec prea departe, de aceea weekendul acesta plec într-un citybreak prin...

Manastiri din Bucovina

Mănăstiri din Bucovina Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim -...

Manastirea Humor Bucovina

Printre frumusețile Bucovinei: Mănăstirea Humor  Despre mănăstirea Humor știam că este este una dintre cele mai populare și frumoase ctitorii ale Bucovinei, deosebit de apreciată pentru arhitectura și pictura sa atât interioară, cât și exterioară, în mare parte,...

Bistrița

Bistrița - Atractii si obiective turistice Situat în nordul României, la poalele Munților Bargau, nu departe de Pasul Tihuta care leagă regiunea Transilvaniei de cea a Bucovinei, Bistrița este unul dintre cele mai vechi orașe. Descoperirile arheologice indică faptul...

Parcul Mini Transilvania

Parcul Mini Transilvania După cum îi spune și numele, Parcul Mini Transilvania este o colecție de repere Transilvănene, în miniatură, deschis pentru prima dată în 2020, după ridicarea restricțiilor legate de Covid și care s-a dovedit un mare succes, atrăgând până acum...

Lacul Rosu

Lacul Roșu  Lacul Roșu este un lac de baraj natural și este situat la poalele Munților Hășmasul Mare, undeva în apropierea orașului Gheorgheni. Este cel mai mare lac natural de munte din România, numele său fiind legat de oxizii de fier și hidroxizii de fier...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

error: Continutul este protejat!!!