Madrid

Feb 14, 2023 | Spania

Madrid-
Obiective turistice si sfaturi de calatorie

Plin de energie și plin de atracții culturale, Madridul este o metropolă modernă care oferă din plin vizitatorilor săi, gustul Spaniei.
Orașul este mereu plin de activitate și sunt atât de multe lucruri de văzut și de făcut, încât vei fi răsfățat ca și turist cu toate opțiunile pe care le vei avea la dispoziție.
Trebuie neapărat să experimentezi Madridul și pe timpul serii, când orașul prinde cu adevărat viață, o dată cu Madrilenii care ies la paseo por la noche (plimbare de seară).

Dacă este posibil, evită să vizitezi orașul în timpul verii, când căldura este apăsătoare. Turiștii cu experiență vin la Madrid primăvara sau toamna pentru a profita de vremea mult mai blândă decât în majoriatea țărilor Europene.

Capitala Spaniei, Madrid se mândrește cu o gamă impresionantă de monumente istorice și muzee de artă, precum și cu grădini și piețe publice amenajate cu gust. Găsești cele mai bune locuri de vizitat și lucruri de făcut pe lista noastră cu atracții de top ale orașului.

Top 5 atractii turistice in  Madrid

  1. Muzeul Prado
Muzeul Prado a fost proiectat inițial de Juan de Villanueva pentru Carol al III-lea ca muzeu de istorie naturală.
Mai târziu, fratele lui Napoleon, Joseph, a hotărât că trebuie să fie muzeu de artă, iar în 1819, când s-a deschis, în timpul lui Fernando al VII-lea, acolo se afla colecţia regală de artă.
 

Nu e nici o îndoială că Prado este unul dintre cele mai bune muzee din lume, cu peste 9 000 de opere de artă, printre care lucrări de Velâzquez, Goya, El Greco, Rafael, Tiţian, Botticelli, Caravaggio, Veronese, Fra Angelico, Bosch, Rubens, Diirer, Rembrandt și cei doi Brueghel.

 
În secolul al XVI-lea, regina Isabella a pus bazele colecţiei regale, completată de succesorii ei până în secolul al XIX-lea. La Prado sunt expuse aproximativ 1 500 de opere de artă, mai ales tablouri. Unele rămân expuse permanent, altele sunt prezentate prin rotaţie. Încearcă să vezi colecţiile Goya şi Velăzquez. În ultimii ani, muzeul a trecut prin mari lucrări de renovare, iar ultima dintre ele a creat un pasaj subteran care leagă clădirea principală de Jeronimos și de proaspăt renovata Cas6n del Buen Retiro, în care se află colecţia de artă spaniolă din secolul al XIX-lea.
 
În apropiere se află Museo Reina Soffa, cu lucrări din secolul XX, Palacio de Villahermaosa, în care se află muzeul Thyssen-Bornemisza, şi Museo Arqueol6gico, în care au fost aduse de la Prado colecţiile de artă egipteană, mesopotamiană, greacă și romană.

Un muzeu cu adevărat de clasă mondială, Muzeul Prado are o colecție de peste 8.000 de picturi și 700 de sculpturi. Printre operele sale de artă se numără multe capodopere, inclusiv picturi celebre care rivalizează cu cele mai faimoase lucrări ale Muzeului Luvru din Paris.

Muzeul Prado expune aproximativ 2.300 de piese de colecție în mai mult de 100 de camere pe trei etaje. Este dificil dacă îți propui să vezi totul dintr-o singură vizită, dar poți să te concentrezi pe un itinerariu specific de capodopere. Prado sugerează „trasee”, tururi cu ghid  ale celor mai de seamă opere din muzeu.

  1. Parcul Buen Retiro și Palatul de Cristal

Parcul Buen Retiro este o oază de pace în inima Madridului. Acest parc luxuriant și frumos îngrijit oferă o evadare binevenită din agitația orașului. Parcul se întinde pe mai mult de 140 de hectare și este umbrit de peste 15.000 de copaci.

De la intrarea principală din Plaza de Independencia, vei ajunge la piscina din centrul parcului. De aici, potecile duc la încântătoarea La Rosaleda (grădina de trandafiri), la formalul Jardín francez de Don Cecilio și la Jardines de Cecilio Rodríguez, în stil andaluz.

Construit în 1887, Palacio de Cristal (Palatul de cristal) este un pavilion splendid din fontă și sticlă care găzduiește expoziții de artă. Palatul de cristal are vedere spre o fântână grațioasă și spre o piscină. Vizitatorii vor găsi și alte fântâni interesante în Parcul Buen Retiro, inclusiv Los Galápagos (Țestoasele), El Ángel Caído (Îngerul căzut) și La Alcachofa (Anghinarea).

  1. Palatul și grădinile regale

Acest palat grandios este versiunea spaniolă a lui Versailles, o curte regală menită să impresioneze. Cu toate acestea, spre deosebire de Versailles, care acum este doar un muzeu, Palatul Regal din Madrid este încă reședința oficială a regelui Spaniei și continuă să fie folosit pentru evenimentele oficiale ale statului.

Ca turist ar trebui să economisești timp pentru a explora și Jardines del Campo del Moro. Aceste grădini istorice încântătoare au fost create în timpul domniei lui Filip al II-lea și sunt amenajate într-un stil francez formal, cu fântâni și alei. Grădinile de 20 de hectare oferă un paradis de liniște în centrul Madridului. Este un loc minunat pentru relaxare și pentru plimbări pitorești.

  1. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Deschis de Regina Sofia în 1986, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía este centrul avangardist al artei contemporane din Madrid. Clădirea modernă și elegantă a fost creată de arhitectul Antonio Fernández Alba și are caracteristici care amintesc de Centrul Pompidou din Paris, în special cele trei turnuri de sticlă care găzduiesc lifturile din exteriorul clădirii.

O altă surpriză minunată pentru vizitatori este grădina fermecătoare din curtea interioară plină de sculpturi imaginative. Muzeul Reina Sofia conține peste 23.000 de lucrări de artă în colecțiile sale. În reprezentarea sa amănunțită a artei moderne și contemporane spaniole, colecția include capodopere remarcabile, cum ar fi lucrări de Joan Miró, Pablo Picasso, Salvador Dalí și Alexander Calder. Muzeul are, de asemenea, o librărie, un magazin de suveniruri și două cafenele.

  1. Estadio Santiago Bernabéu

Nu toate atracțiile turistice din Madrid sunt doar despre artă. Unul dintre cele mai vizitate muzee ale sportului îi atrage pe fanii fotbalului pe stadionul echipei gazdă a orașului, Real Madrid. Poți face un tur al stadionului, precum și al muzeului cu expoziții de trofee, artefacte ale echipei și expoziții temporare. De asemenea, tururile oferă fanilor șansa de a se bucura de priveliștea terenului din partea de sus a stadionului.

Unde să stai în Madrid ca turist

Te poți caza oriunde între Palatul Regal și Parcul Buen Retiro, o zonă care include atât Plaza Mayor, cât și Puerta del Sol, fiind ideală pentru vizitarea obiectivelor turistice. Cele mai multe atracții turistice majore se află în aceste cartiere, cu cea mai mare concentrare de muzee de artă de-a lungul Paseo del Prado, faimoasa Milă de Artă, paralelă cu Parcul Buen Retiro. Hotelurile foarte apreciate din Madrid sunt toate în această zonă centrală.

Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni Imagineaza-ti o lume fascinanta, ascunsa in adancurile Muntilor Apuseni, unde stalactite si stalagmite sclipesc in lumina reflectoarelor, dezvaluind o istorie veche de mii de ani. Aici, in Pestera...

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: Impact-Site-Verification: 6acb7e31-a693-4a66-8487-17a637eba807 I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri)

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri) Am văzut multe prezentări despre te miri ce locuri (unele chiar spectaculoase) și consider că, din când în când, mai trebuie promovate și cele reprezentative pentru această țară. Nu știu alții cum...

Craiova-Top 15 atractii turistice

Top 15 atractii turistice din orasul Craiova Sunt un călător îndrăzneț, ce ador să plece cu rucsacul în spate și aparatul de fotografiat în mână spre necunoscut.Uneori bugetul nu îmi permite să plec prea departe, de aceea weekendul acesta plec într-un citybreak prin...

Manastiri din Bucovina

Mănăstiri din Bucovina Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim -...

Manastirea Humor Bucovina

Printre frumusețile Bucovinei: Mănăstirea Humor  Despre mănăstirea Humor știam că este este una dintre cele mai populare și frumoase ctitorii ale Bucovinei, deosebit de apreciată pentru arhitectura și pictura sa atât interioară, cât și exterioară, în mare parte,...

Bistrița

Bistrița - Atractii si obiective turistice Situat în nordul României, la poalele Munților Bargau, nu departe de Pasul Tihuta care leagă regiunea Transilvaniei de cea a Bucovinei, Bistrița este unul dintre cele mai vechi orașe. Descoperirile arheologice indică faptul...

Parcul Mini Transilvania

Parcul Mini Transilvania După cum îi spune și numele, Parcul Mini Transilvania este o colecție de repere Transilvănene, în miniatură, deschis pentru prima dată în 2020, după ridicarea restricțiilor legate de Covid și care s-a dovedit un mare succes, atrăgând până acum...

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

O sa-ti placa si:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat!!!