1. Pagina principală
 2. Europa de Vest
 3. Italia
 4. San Gimignano 

San Gimignano 

Dec 23, 2023 | Italia

San Gimignano, orasul turnurilor frumoase.
Desccopera principalele atractii turistice

Cuprins:

1. Introducere în istoria și arhitectura din San Gimignano
2. Principalele atracții turistice din San Gimignano
3. Vinurile și gastronomia din San Gimignano
4. Cum să ajungi în San Gimignano și sfaturi utile pentru turiști
5. Cazare și facilități pentru turiști în San Gimignano
6. Evenimente și festivaluri în San Gimignano

San Gimignano este un mic oraș medieval în provincia Siena, Toscana. Cunoscut pentru arhitectura sa bine conservată, incluzând case, biserici, turnuri și ziduri, orașul este o destinație turistică populară în Italia. Situat pe o colină și înconjurat de trei ziduri, San Gimignano are opt intrări care îi poartă pe vizitatori într-o călătorie în timp prin străduțele înguste ale Evului Mediu.

20170418 144726

Principalele atracții ale orașului includ Piazza de la Cisterna și Piazza Duomo, unde se află Biserica Collegiata. Orașul este dominat de cele 14 turnuri, care au rămas intacte în ciuda numeroaselor atacuri din trecut.

San Gimignano este, de asemenea, renumit pentru vinul său Vernaccia di San Gimignano, obținut din soiuri de struguri vechi cultivate în regiune. Această localitate medievală și-a păstrat caracterul istoric și este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO pentru arhitectura sa.

Cu peste un milion de turiști străini care il viziteaza an de an, San Gimignano este un loc deosebit de atractiv pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea și farmecul unui oraș medieval în Toscana.

 1. Introducere în istoria și arhitectura din San Gimignano

Bun venit în San Gimignano, un mic oraș medieval situat în provincia Siena, din regiunea Toscana! Acest oraș este cunoscut pentru arhitectura sa bine conservată, care include case, biserici, turnuri și ziduri.

În acest ghid turistic, it voi dezvălui detalii fascinante despre istoria și arhitectura din San Gimignano.

1.1. Orașul medieval San Gimignano

San Gimignano este un oraș medieval pitoresc, cu o istorie bogată care datează din secolul al III-lea. În perioada medievală și renascentistă, orașul a devenit o oprire pentru pelerinii catolici în drumul lor spre Roma sau Vatican. Dezvoltarea orașului a fost influențată și de îmbunătățirea comerțului cu produse agricole.

20170418 135938

Aflat pe o colină, San Gimignano este înconjurat de trei ziduri și are opt intrări care duc vizitatorii într-o călătorie în timp. Străzile înguste, specifice evului mediu, sunt perfecte pentru plimbări lungi și pline de farmec.

1.2. Importanța arhitecturii medievale în San Gimignano

Arhitectura medievală din San Gimignano este de o importanță deosebită și a fost bine păstrată de-a lungul timpului. Piața principală a orașului este Piazza de la Cisterna, înconjurată de case medievale și o fântână care datează din 1346. Tot aici se află și Piazza Duomo, legată de Piazza de la Cisterna, care adăpostește Biserica Colegiată, una dintre cele mai importante clădiri religioase din San Gimignano.

O altă caracteristică distinctivă a orașului o reprezintă cele 14 turnuri de diferite înălțimi, care au rămas intacte în ciuda numeroaselor atacuri din trecut. Aceste turnuri au servit ca simboluri ale puterii și protecției în perioada medievală.

1.3. Câteva detalii despre perioada Etruscă și Romană

Înainte de a deveni un oraș medieval, San Gimignano a fost un mic sat etrusc, cu o istorie care se întinde încă din secolul al III-lea. Regiunea a prosperat și în perioada romană, datorită amplasării sale strategice de-a lungul Via Francigena, o rută comercială și de pelerinaj.

Deși orașul a trecut prin schimbări și dificultăți în timp, numeroase turnuri au supraviețuit și astăzi. San Gimignano își păstrează caracterul istoric și a devenit o destinație turistică populară, cu peste un milion de turiști străini care au vizitat anul trecut.

Pentru a explora San Gimignano în profunzime, este recomandat să parcurgeți orașul pe jos. Vei avea ocazia să admiri atât arhitectura medievală impresionantă, cât și peisajele pitorești din Toscana.

20170418 143854

Pentru mai multe informații despre atracțiile turistice din San Gimignano, puteți accesa acest ghid turistic, unde veți găsi informații detaliate despre muzee, biserici și alte obiective importante.

Așadar, pregătește-te să te îndrăgostești de farmecul medieval al San Gimignano și să descoperi bogăția istoriei și arhitecturii acestui oraș fascinant!

 1. Principalele atracții turistice din San Gimignano

San Gimignano este un mic oraș medieval din provincia Siena, Toscana. Acesta este cunoscut pentru arhitectura sa bine conservată, inclusiv case, biserici, turnuri și ziduri. Regiunea San Gimignano există încă din secolul al III-lea și a fost un mic sat etrusc. În perioada Evului Mediu și Renașterii, orașul a devenit o oprire pentru pelerinii catolici în drumul lor spre Roma sau Vatican. Dezvoltarea orașului se datorează, de asemenea, îmbunătățirii comerțului cu produse agricole.

2.1. Celebrele turnuri din San Gimignano

San Gimignano este situat pe o colină și este înconjurat de trei ziduri. Orașul are opt intrări care îi poartă pe vizitatori printr-o călătorie în timp. Străzile înguste din perioada medievală sunt perfecte pentru plimbări lungi. Piața principală din San Gimignano este Piazza de la Cisterna, înconjurată de case medievale și o fântână care datează din 1346. Piazza Duomo este conectată la Piazza de la Cisterna și adăpostește Biserica Collegiate, una dintre cele mai importante clădiri religioase din San Gimignano. Orașul este dominat de 14 turnuri de înălțimi diferite, care au rămas intacte în ciuda numeroaselor atacuri din trecut.

2.2. Bisericile și piețele medievale

San Gimignano este faimos pentru vinul său Vernaccia di San Gimignano, produs din soiuri de struguri vechi cultivate în regiune. Orașul și-a păstrat caracterul istoric și a devenit o destinație turistică populară, cu peste un milion de turiști străini vizitând anul trecut. San Gimignano este un oraș medieval din Toscana cunoscut pentru turnurile sale frumoase. Orașul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO pentru arhitectura sa.

2.3. Muzeul de Artă și alte obiective turistice

San Gimignano are mai multe atracții de vizitat, printre care se numără Collegiata, Palazzo del Popolo, Muzeul Torturii, Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Sacră, Biserica Sant’Agostino, La Rocca și fântânile medievale. Este disponibil un bilet combinat pentru accesul la diferite muzee și atracții din San Gimignano. Biroul de turism se află în Piazza del Duomo, 1.

San Gimignano este un sat medieval faimos din Toscana, Italia, cunoscut pentru turnurile sale vechi de piatră. Satul are o galerie de artă fascinantă, un peisaj pitoresc toscan și două biserici frumos decorate. San Gimignano datează de la etrusci și romani și s-a dezvoltat în Evul Mediu datorită poziției sale de-a lungul Via Francigena, o rută comercială și de pelerinaj. Turnurile celebre au apărut în jurul anului 1150 și au servit ca simboluri de putere și protecție. Satul a intrat sub dominația Florenței în 1348, ceea ce a dus la o scădere a puterii nobililor locali. Cu toate provocările, multe turnuri au supraviețuit de-a lungul timpului.

Există mai multe atracții de vizitat în San Gimignano, inclusiv San Francesco, Piazza del Duomo, Collegiata, Museo Civico și Biserica Sant’Agostino. Aceste obiective turistice oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii acestui oraș medieval.

 1. Vinurile și gastronomia din San Gimignano

San Gimignano este nu doar un oraș medieval impresionant din provincia Siena, regiunea Toscana, ci și o destinație culinară deosebită. Aici, vizitatorii pot savura vinuri de calitate și se pot bucura de o bucătărie tradițională toscană autentică.

3.1. Vernaccia di San Gimignano – un vin renumit

Unul dintre cele mai cunoscute vinuri produse în San Gimignano este Vernaccia di San Gimignano. Acest vin alb sec, obținut din soiuri de struguri vechi cultivate în regiune, are o istorie îndelungată și o reputație deosebită. Vernaccia di San Gimignano este recunoscut la nivel internațional pentru aroma sa distinctă și calitatea sa superioară. Este un vin perfect pentru a fi degustat alături de preparatele tradiționale toscane.

3.2. Restaurante cu bucătărie tradițională toscană

San Gimignano oferă o varietate de restaurante care servesc bucătăria tradițională toscană autentică. Aici, vizitatorii pot experimenta arome și gusturi autentice, folosind ingrediente proaspete și locale. De la paste făcute în casă și risotto delicios, până la preparate din carne de porc sau vită și brânzeturi locale, restaurantele din San Gimignano satisfac gusturile celor mai pretențioși gurmanzi.

Unul dintre motivele pentru care bucătăria toscană este atât de apreciată este utilizarea ingredientelor de înaltă calitate și respectarea tradițiilor culinare. Localnicii acordă o atenție deosebită provenienței ingredientelor și modului de preparare al preparatelor. Astfel, fiecare masă devine o experiență culinară autentică și memorabilă.

În plus, restaurantele din San Gimignano oferă și o selecție impresionantă de vinuri locale, inclusiv Vernaccia di San Gimignano. Aceste vinuri de calitate se potrivesc perfect cu preparatele tradiționale toscane, aducând o notă de rafinament și completând experiența gastronomică.

20231105 142944

Pentru a vă bucura de autenticitatea bucătăriei toscane și pentru a descoperi aromele unice ale vinurilor locale, vă recomand să vizitați restaurantele din San Gimignano. Fiecare masă va fi o călătorie culinară în cultura și tradițiile regiunii Toscana.

 1. Cum să ajungi în San Gimignano și utilități pentru turiști

San Gimignano, un mic oraș medieval situat în provincia Siena, din regiunea Toscana, este o destinație turistică cunoscută pentru arhitectura sa bine conservată, inclusiv case, biserici, turnuri și ziduri. Orașul a existat încă din secolul al III-lea și a fost inițial un sat etrusc.

Pe parcursul Evului Mediu și al Renașterii, San Gimignano a devenit un popas pentru pelerinii catolici în drumul lor spre Roma sau Vatican.

De asemenea, dezvoltarea orașului a fost influențată de creșterea comerțului cu produse agricole.

4.1. Opțiuni de transport către San Gimignano

San Gimignano este situat pe o colină și este înconjurat de trei ziduri. Orașul are opt intrări care îi poartă pe vizitatori printr-o călătorie în timp. Cea mai recomandată modalitate de a ajunge în San Gimignano este cu transportul public.

Opțiunile de transport includ autobuze și trenuri care pleacă din Siena sau Florența către Poggibonsi, urmate de o călătorie cu autobuzul până în oraș.

Acestea sunt modalități convenabile și accesibile pentru a ajunge în San Gimignano și a explora atracțiile orașului.

4.2. Recomandări pentru explorarea orașului

Recomandăm să explorați San Gimignano pe jos, deoarece orașul este compact și străzile sale înguste din perioada medievală sunt perfecte pentru plimbări lungi. Principalele piețe ale orașului sunt Piazza de la Cisterna și Piazza Duomo. Piazza de la Cisterna este înconjurată de case medievale și o fântână care datează din 1346.

Piazza Duomo este conectată la Piazza de la Cisterna și găzduiește Biserica Collegiata, una dintre cele mai importante clădiri religioase din San Gimignano. În timp ce vă plimbați prin oraș, veți fi fascinați de cele 14 turnuri diferite înălțimi care domină panorama orașului. Aceste turnuri au rămas intacte în ciuda numeroaselor atacuri din trecut.

4.3. Bilete combinate și informații despre oficiul de turism

Pentru a vizita diverse muzee și atracții din San Gimignano, puteți achiziționa un bilet combinat care vă oferă acces la mai multe locații. Acesta este un mod convenabil de a explora patrimoniul cultural și artistic al orașului.

De asemenea, puteți obține informații suplimentare despre atracțiile turistice și despre oraș de la biroul de turism din San Gimignano. Acesta se află la adresa Piazza del Duomo, 1 și vă poate oferi sfaturi și recomandări pentru a vă bucura la maximum de experiența dumneavoastră în San Gimignano.

 1. Cazare și facilități pentru turiști în San Gimignano

5.1. Opțiuni de cazare în San Gimignano

Când vine vorba de cazare în San Gimignano, există o varietate de opțiuni pentru turiști de toate gusturile și bugetele. De la hoteluri de lux și vile rustice până la pensiuni și apartamente închiriate, orașul oferă o gamă largă de posibilități.

Pentru cei care doresc să se bucure de o experiență autentică a vieții medievale, există hoteluri în turnuri vechi restaurate, care oferă o atmosferă unică și vederi panoramice asupra orașului. Aceste hoteluri oferă facilități moderne și servicii de calitate, îmbinate cu farmecul istoric al clădirilor.

Pentru călătorii care preferă o opțiune mai accesibilă, pensiunile și casele de oaspeți sunt o alegere excelentă. Acestea oferă camere confortabile și amenajate cu gust, într-o atmosferă prietenoasă. De asemenea, multe dintre ele au grădini frumoase și piscine, unde oaspeții se pot relaxa după o zi plină de explorare.

Dacă preferați să aveți mai mult spațiu și intimitate, puteți alege să închiriați un apartament sau o casă în San Gimignano. Acestea sunt complet echipate și vă permit să vă simțiți ca acasă în timpul șederii dvs. în oraș. De asemenea, puteți găsi și opțiuni de cazare mai moderne, cum ar fi hoteluri și apartamente în stil contemporan.

Indiferent de opțiunea de cazare aleasă, este recomandat să faceți rezervări în avans, mai ales în sezonul turistic, deoarece San Gimignano este o destinație populară și locurile se pot ocupa rapid.

Pentru mai multe informații despre opțiunile de cazare disponibile și pentru a face rezervări, puteți accesa site-urile web ale hotelurilor sau puteți contacta biroul de turism al orașului.

5.2. Activități și facilități turistice disponibile

San Gimignano oferă o varietate de activități și facilități turistice pentru a vă bucura de timpul petrecut în oraș. Indiferent dacă sunteți interesat de artă, istorie, gastronomie sau doar de plimbări relaxante, veți găsi ceva care să vă atragă atenția.

Pentru iubitorii de artă, există o galerie de artă fascinantă în San Gimignano, unde puteți admira lucrări de artă contemporană și tradițională. De asemenea, puteți vizita cele două biserici frumos decorate din oraș, care găzduiesc opere de artă remarcabile.

Dacă sunteți pasionat de istorie, puteți explora Piazza del Duomo, unde veți găsi Collegiata, o biserică importantă cu o arhitectură impresionantă. De asemenea, puteți vizita muzeele din San Gimignano, cum ar fi Museo Civico și Muzeul de Artă Sacră, pentru a afla mai multe despre istoria și cultura orașului.

20231105 142944

Pentru cei interesați de gastronomie, San Gimignano oferă numeroase restaurante excelente, unde puteți savura bucătăria tradițională toscană. De la paste proaspete și brânzeturi locale până la preparate din carne și vinuri delicioase, veți avea parte de o experiență culinară memorabilă.

Dacă preferați să petreceți timp în natură, puteți face plimbări relaxante prin străzile înguste ale orașului sau puteți explora peisajul pitoresc al zonei înconjurătoare. De asemenea, puteți face excursii în apropiere și puteți vizita alte orașe și sate frumoase din regiune.

Pentru a vă bucura de toate aceste activități și facilități turistice, puteți achiziționa un bilet combinat, care vă oferă acces la diferite muzee și atracții din San Gimignano.

Pentru mai multe informații despre activitățile și facilitățile disponibile în oraș, puteți contacta biroul de turism al San Gimignano sau puteți accesa site-urile web ale atracțiilor turistice.

Pentru a citi mai multe despre San Gimignano, puteți accesa sursa citată aici.

 1. Evenimente și festivaluri în San Gimignano

San Gimignano, un mic oraș medieval din provincia Siena, Toscana, este renumit pentru arhitectura sa bine conservată, inclusiv case, biserici, turnuri și ziduri. Orașul are o istorie îndelungată, datând din secolul al III-lea și fiind inițial un mic sat etrusc. În Evul Mediu și Renaștere, San Gimignano a devenit o oprire pentru pelerinii catolici în drumul lor spre Roma sau Vatican. Dezvoltarea orașului a fost, de asemenea, influențată de îmbunătățirea comerțului cu produse agricole.

6.1. Principalele evenimente anuale

San Gimignano găzduiește o serie de evenimente anuale care atrag turiști din întreaga lume. Iată câteva dintre cele mai importante evenimente:

 1. Festivalul Vernaccia – Acest festival este dedicat celebrului vin Vernaccia di San Gimignano, produs din soiuri de struguri antice cultivate în regiune. Participanții au ocazia să deguste vinurile locale și să se bucure de muzică și dans tradițional.
 2. Festivalul Medieval – Acest eveniment recrează atmosfera medievală a orașului, cu parade costumate, spectacole de teatru și muzică, dansuri medievale și jocuri tradiționale. Turiștii pot experimenta viața din Evul Mediu și pot admira reprezentări artistice ale meșteșugarilor locali.
 3. Sărbătoarea San Gimignano – Această sărbătoare are loc în fiecare an pe 31 iulie, când orașul își sărbătorește patronul, Sfântul Gimignano. Turiștii sunt invitați să participe la ceremoniile religioase, procesiuni și festivități tradiționale.

6.2. Festivaluri și tradiții locale

Pe lângă evenimentele anuale, San Gimignano are și festivaluri și tradiții locale care aduc un farmec aparte orașului. Iată câteva dintre acestea:

 1. Festivalul Sărbătorii Cărții – Acest festival este dedicat literaturii și artei și include lansări de carte, expoziții de artă, lecturi publice și întâlniri cu autori. Este o ocazie perfectă pentru pasionații de cultură să exploreze creațiile literare și artistice ale regiunii.
 2. Sărbătoarea Culinara Toscana – Acest eveniment aduce împreună bucătari talentați din Toscana și oferă turiștilor ocazia de a gusta delicatese tradiționale toscane. Festivalul include demonstrații culinare, degustări și competiții culinare.
 3. Parada Vinului – Această paradă atrage iubitorii de vin din toată lumea și oferă ocazia de a degusta vinurile locale și de a se bucura de spectacole de dans și muzică tradițională. Participanții sunt încurajați să se îmbrace în costume tradiționale și să se bucure de atmosfera festivă.

Aceste evenimente și festivaluri fac din San Gimignano un oraș vibrant și plin de viață, unde turiștii pot experimenta cultura și tradițiile locale. Pentru mai multe informații despre evenimentele viitoare, puteți accesa aici un ghid turistic complet al orașului.

 1. Recomandări finale pentru o experiență de neuitat în San Gimignano

7.1. Sfaturi utile pentru călători

Dacă te pregătești să vizitezi San Gimignano, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai o experiență de neuitat în acest oraș medieval pitoresc:

 • Planifică-ți vizita în prealabil: San Gimignano este un oraș mic, dar are o mare valoare istorică și atrage mulți turiști. Pentru a evita aglomerația, ar fi bine să îți rezervi biletele de intrare în muzee și atracții în avans și să îți planifici itinerariul.
 • Explorează orașul pe jos: San Gimignano este un oraș compact și cel mai bine este să îl explorezi pe jos. Străduțele înguste și pavate te vor duce într-o călătorie în timp, oferindu-ți ocazia să te bucuri de arhitectura și atmosfera medievală.
 • Degustă vinul Vernaccia di San Gimignano: Unul dintre aspectele cele mai renumite ale San Gimignano este producția de vin. Nu rata ocazia de a savura Vernaccia di San Gimignano, un vin alb delicios, produs din soiuri de struguri cultivate în regiune.
 • Bucură-te de gastronomia toscană: San Gimignano are o varietate de restaurante care servesc mâncăruri tradiționale toscane. Încearcă specialități precum piciul, ribollita sau bistecca alla fiorentina și lasă-te răsfățat de aromele autentice ale bucătăriei italiene.
 • Vizitează Piazza de la Cisterna și Piazza Duomo: Aceste două piețe principale sunt puncte de reper în San Gimignano. Piazza de la Cisterna este înconjurată de case medievale și o fântână veche din anul 1346, în timp ce Piazza Duomo găzduiește Biserica Colegiată, unul dintre cele mai importante monumente religioase din San Gimignano.
 • Urmează traseul turistic: San Gimignano are multe atracții de vizitat, inclusiv Palazzo del Popolo, Muzeul de Artă Sacră, Biserica Sant’Agostino și multe altele. Poți cumpăra un bilet combinat care îți permite accesul la mai multe muzee și atracții și să explorezi istoria și cultura orașului.
 • Caută informații turistice la biroul de informații: Dacă ai întrebări sau vrei să primești recomandări suplimentare, poți merge la biroul de informații turistice din Piazza del Duomo, 1. Aici vei găsi hărți, broșuri și sfaturi utile pentru a-ți organiza călătoria în San Gimignano.

7.2. Destinații învecinate ce pot fi vizitate

Dacă ai timp suplimentar și vrei să explorezi și alte locuri în apropierea San Gimignano, iată câteva destinații pe care le poți include în itinerariul tău:

 1. Siena – La aproximativ 40 de kilometri nord-est de San Gimignano se află orașul Siena, cunoscut pentru Piazza del Campo și Catedrala din Siena. Aici vei găsi o combinație impresionantă de arhitectură gotică și tradiții medievale.
 2. Florența – La aproximativ 56 de kilometri nord-est de San Gimignano se află Florența, capitala regiunii Toscana. Florența este renumită pentru arta și cultura sa bogată, incluzând atracții precum Galeria Uffizi, Catedrala Santa Maria del Fiore și Podul Vecchio.
 3. Volterra – La aproximativ 30 de kilometri sud-vest de San Gimignano se află orașul Volterra, un alt oraș medieval frumos din Toscana. Aici poți vizita ruinele unui teatru roman, precum și diferite muzee ce expun artefacte etrusce și romane.
 4. Chianti – Dacă ești un iubitor de vin, nu rata ocazia de a vizita regiunea Chianti, cunoscută pentru podgoriile sale și vinurile sale excelente. Aici poți face tururi ale cramelor și degustări de vinuri, bucurându-te de frumusețea peisajului toscan.

Acestea sunt doar câteva dintre destinațiile învecinate care pot fi vizitate în timpul unei călătorii în San Gimignano. Fiecare dintre aceste locuri oferă o experiență unică și te vor ajuta să descoperi frumusețea și bogăția culturală a regiunii Toscana.

Întrebări frecvente

 1. Care este istoria orașului San Gimignano?

San Gimignano este un mic oraș medieval din provincia Siena, Toscana, cunoscut pentru arhitectura sa bine conservată, inclusiv case, biserici, turnuri și ziduri. Regiunea San Gimignano există din secolul al III-lea și a fost un mic sat etrusc. În Evul Mediu și Renaștere, orașul a devenit o oprire pentru pelerinii catolici în drumul lor spre Roma sau Vatican. Dezvoltarea orașului a fost, de asemenea, datorată îmbunătățirii comerțului cu produse agricole.

 1. Unde se află San Gimignano și cum pot ajunge acolo?

San Gimignano este situat pe o colină și este înconjurat de trei ziduri. Orașul are opt intrări care duc vizitatorii într-o călătorie în timp. Este situat la 56 km sud-vest de Florența și aproximativ 70 km de coasta vestică a Italiei. Opțiunile de transport public către San Gimignano includ autobuze și trenuri de la Siena sau Florența până la Poggibonsi, urmate de o călătorie cu autobuzul către oraș. Este recomandat să explorați San Gimignano pe jos.

 1. Ce atracții turistice pot vizita în San Gimignano?

San Gimignano este dominat de 14 turnuri de înălțimi diferite, care au rămas intacte în ciuda numeroaselor atacuri din trecut. Orașul este faimos pentru vinul său Vernaccia di San Gimignano, produs din soiuri de struguri vechi cultivate în regiune.

Orașul și-a păstrat caracterul istoric și a devenit o destinație turistică populară, cu peste un milion de turiști străini care l-au vizitat anul trecut. Alte atracții în San Gimignano includ Collegiata, Palazzo del Popolo, Muzeul Torturii, Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Sacră, Biserica Sant’Agostino, La Rocca și fântâni medievale. Există un bilet combinat disponibil pentru intrarea în diverse muzee și atracții din San Gimignano. Oficiul de turism se află în Piazza del Duomo, 1.

 1. Ce alte informații turistice ar trebui să știu despre San Gimignano?

San Gimignano este un oraș medieval în Toscana, cunoscut pentru frumoasele sale turnuri. Orașul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO pentru arhitectura sa. Orașul a fost odată un important producător de şofran și acum produce un vin alb numit Vernaccia. Există mai multe restaurante bune în San Gimignano care servesc bucătăria tradițională toscană. Orașul a avut inițial 72 de turnuri, dar doar 14 au supraviețuit până în prezent. Cel mai înalt turn este Torre Grossa, care datează din 1298.

 

Principalele concluzii:

 • San Gimignano este un sat medieval faimos din Toscana, Italia, cunoscut pentru turnurile sale de piatră antică.
 • Satul are o galerie de artă fascinantă, un peisaj pitoresc toscan și două biserici frumos decorate.
 • San Gimignano datează din epoca etruscă și romană și s-a dezvoltat în Evul Mediu datorită amplasării sale de-a lungul Via Francigena, o rută comercială și de pelerinaj.
 • Celebrele turnuri au apărut în jurul anului 1150 și au servit ca simboluri de putere și protecție.
 • Satul a intrat sub dominația Florenței în 1348, ceea ce a dus la declinul puterii nobililor locali.
 • În ciuda provocărilor, multe turnuri au supraviețuit de-a lungul timpului.
 • Există mai multe atracții de vizitat în San Gimignano, inclusiv San Francesco, Piazza del Duomo, Collegiata, Museo Civico și Biserica Sant Agostino.
 • Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa bine păstrată, inclusiv case, biserici, turnuri și ziduri.
 • În Evul Mediu și Renaștere, orașul a devenit o oprire pentru pelerinii catolici în drumul lor spre Roma sau Vatican.
 • Orașul are opt intrări care duc vizitatorii într-o călătorie în timp.
 • Străzile înguste din era medievală sunt perfecte pentru plimbări lungi.
 • Piața principală din San Gimignano este Piazza de la Cisterna, înconjurată de case medievale și o fântână care datează din 1346.
 • Piazza Duomo este conectată la Piazza de la Cisterna și adăpostește Biserica Collegiate, una dintre cele mai importante clădiri religioase din San Gimignano.
 • Orașul este dominat de 14 turnuri de înălțimi diferite, care au rămas intacte în ciuda numeroaselor atacuri din trecut.
 • San Gimignano este faimos pentru vinul său Vernaccia di San Gimignano, produs din soiuri de struguri vechi cultivate în regiune.
 • Orașul și-a păstrat caracterul istoric și a devenit o destinație turistică populară, cu peste un milion de turiști străini care l-au vizitat anul trecut.
 • San Gimignano este un oraș medieval din Toscana cunoscut pentru frumoasele sale turnuri.
 • Orașul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO pentru arhitectura sa.
 • San Gimignano se află la 56 km sud-vest de Florența și la aproximativ 70 km de coasta de vest a Italiei.
 • Opțiunile de transport în comun către San Gimignano includ autobuze și trenuri de la Siena sau Florența către Poggibonsi, urmate de o călătorie cu autobuzul către oraș.
 • Este recomandat să explorați San Gimignano pe jos.
 • Orașul a fost odată un important producător de șofran și acum produce un vin alb numit Vernaccia.
 • San Gimignano are mai multe restaurante bune care servesc bucătăria tradițională toscană.
 • Orașul avea inițial 72 de turnuri, dar doar 14 au supraviețuit până în prezent.
 • Cel mai înalt turn este Torre Grossa, care datează din 1298.
 • Alte atracții din San Gimignano includ Collegiata, Palazzo del Popolo, Muzeul Torturii, Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Sacra, Biserica Sant’Agostino, La Rocca și fântâni medievale.
 • Este disponibil un bilet combinat pentru intrarea la diferite muzee și atracții din San Gimignano.
 • Biroul de turism se află în Piazza del Duomo, 1.

Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos   Așezat ca o bijuterie verde smarald în peisajul montan pitoresc al Transilvaniei, Lacul de Smarald din Racoș te invită la o experiență de neuitat. Apele sale cristaline, de o nuanță verde vibrantă, reflectă...

Biserica Sumuleu Ciuc- O oază de liniște și frumusețe

Biserica de la Șumuleu Ciuc: Un Giuvaer al Arhitecturii Baroce Transilvănene Descoperă Frumusețea Bisericii Franciscană Sf. Petru și Pavel Salut! Astăzi te duc într-o călătorie prin inima Transilvaniei, unde te așteaptă Biserica de la Șumuleu Ciuc. Această bijuterie...

Descoperă Secretele Sighisoarei: O Călătorie fascinanta în Timpuri Medievale

Sighișoara: Ghid Turistic Complet și Obiective de Neratat   Azi vreau să îți povestesc despre un loc absolut magic: Sighișoara. Da, chiar așa, e unul dintre acele orașe care pare să fi ieșit direct dintr-un basm.Ești gata să descoperi secretele acestui oraș medieval?...

Transfagarasan: Drumul Legendar din Inima Carpaților

Transfăgărășan: Drumul Legendar din Inima Carpaților Transfăgărășan, cunoscut și ca DN7C, este una dintre cele mai impresionante șosele din lume, întinzându-se prin peisajul spectaculos al Munților Făgăraș din România. Drumul ocoleste spectaculos printre vârfuri,...

Descopera Țara Luanei. Asezari rupestre si secretele ascunse din Muntii Buzaului

Descoperă Țara Luanei și Secretele Ascunse din Munții Buzăului Țara Luanei, situată în inima Munților Buzăului, este un tărâm legendar plin de mister și frumusețe naturală.Acest loc fascinant atrage turiștii dornici de aventură și explorare, oferind o combinație unică...

Cetatea Taraneasca Saschiz: O experiență de neuitat în inima Transilvaniei

Cetatea Țărănească Saschiz   Saschiz, un sat pitoresc situat în inima Transilvaniei, găzduiește nu doar o biserică fortificată inclusă în Patrimoniul UNESCO, ci și o comoară mai puțin cunoscută: Cetatea Țărănească. Așezată pe un deal semeț, cetatea veghează de...

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni Imagineaza-ti o lume fascinanta, ascunsa in adancurile Muntilor Apuseni, unde stalactite si stalagmite sclipesc in lumina reflectoarelor, dezvaluind o istorie veche de mii de ani. Aici, in Pestera...

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: Impact-Site-Verification: 6acb7e31-a693-4a66-8487-17a637eba807 I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.


Cauta Hoteluri si Zboruri
error: Continutul este protejat!!!