1. Pagina principală
 2. Europa-Centrala
 3. Polonia
 4. Wroclaw, orașul cladirilor colorate si al piticilor

Wroclaw, orașul cladirilor colorate si al piticilor

Jan 7, 2024 | Polonia

Wroclaw – Top 12  Obiective turistice care merita vizitate

Wroclaw, Polonia, este un oraș cu o istorie bogată și un farmec urban distinct. De-a lungul secolelor, a fost influențat de diverse culturi, inclusiv poloneză, germană și cehă, ceea ce se reflectă în arhitectura sa diversificată și patrimoniul cultural. Piața centrală a orașului, cu clădirile sale colorate și pietonale, este un punct central vibrant.
Wroclaw este, de asemenea, renumit pentru colecția sa unică de statuete de gnomi sau pitici, care adaugă un element ludic explorării orașului.
O combinație de istorie, artă și viață urbană contemporană, Wroclaw este o destinație încântătoare pentru orice călător.

Iar, dupa ce vedeti Wroclaw , va recomand sa faceti o calatorie la Cracovia

20220612 192141

 Obiective turistice din Wroclaw

 1. Explorați Piața Rynek

Piața Rynek este inima orașului și una dintre cele mai mari piețe din Europa. Această piață medievală, datând de la începutul secolului al XIII-lea, este înconjurată de clădiri impresionante și adăpostește două primării, inclusiv Primăria gotică veche, care a fost transformată în Muzeul de Artă burgheză. De asemenea, puteți găsi cel mai vechi restaurant din Europa aici.
Piața Rynek este un loc vibrant, unde puteți descoperi restaurante cu specific local și mișcări de artă stradală.
Noi am avut noroc pentru ca in Piata Rynek era un targ de produse de artizanat si alte produse locale

20220612 195112

 1. Plimbare în Ostrow Tumski

Ostrow Tumski, cea mai veche parte a orașului Wroclaw, este un loc plin de istorie și frumusețe. Această insulă pitorească este înconjurată de râul Oder și adăpostește numeroase monumente impresionante, precum Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Cruce. O plimbare prin Ostrow Tumski vă va permite să admirați arhitectura unică a acestui cartier vechi, să traversați podurile fermecătoare și să explorați reperele celebre ale orașului, inclusiv Catedrala gotică și Biserica Sf. Giles.

Wroclaw

III. Găsiți magia Piticilor din Wroclaw

Unul dintre cele mai adorabile aspecte ale orașului Wroclaw sunt piticii sau spiridușii. Răspândiți în toată orașul, veți găsi sute de statui adorabile din bronz care înfățișează pitici desfășurând diferite activități. Aceste statui au devenit o atracție turistică în sine și sunt unica lor caracteristică a orașului. Rătăciți prin străzile și piețele din Wroclaw pentru a căuta și a colecta pitici ascunși în diverse locuri.

20220612 202014
20220612 194047

 1. Vedeți panorama Bătăliei de la Raclawice

Panorama Bătăliei de la Raclawice este o capodoperă artistică care merită văzută în timpul vizitei dvs. în Wroclaw. Această pictură impresionantă, creată de Jan Styka și Wojciech Kossak, reprezintă bătălia de la Raclawice din 1794 și a fost realizată pentru a comemora centenarul răscoalei Kosciuszko.
Panorama este expusă într-o clădire rotundă special concepută și măsoară 50 de metri în înălțime și 374 de metri în lungime.
Incercati sa  recunoașteti figurile istorice poloneze și locurile reprezentate în această lucrare impresionantă.

 1. Urcați în vârful Catedralei Sf. Ioan Botezătorul

Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Wroclaw. Această catedrală, construită în secolul al XIII-lea, este prima clădire din cărămidă din Polonia și are o arhitectură impresionantă. Urcați până în vârful catedralei pentru a admira vederile panoramice asupra Wroclaw-ului. În interiorul catedralei, puteți vedea și retablul său impresionant, care înfățișează Fecioara Maria dormind, precum și cel mai mare orga din Polonia.

 1. Faceți o fotografie cu Centennial Hall

Centennial Hall este unul dintre cele mai importante repere arhitectonice din Wroclaw și a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 2006. Această clădire impresionantă a fost construită în 1913 și are o cupolă care este de 1,5 ori mai mare decât cupola Panteonului din Roma. Centennial Hall găzduiește diverse evenimente, cum ar fi concerte, conferințe și expoziții, și este o atracție populară printre localnici și turiști.

VII. Faceți o pauză în Parcul Szczytnicki

Parcul Szczytnicki este cel mai mare parc din Wroclaw și este locul perfect pentru a vă relaxa și a vă bucura de natură. Acest parc frumos datează din 1875 și oferă o varietate de atracții, inclusiv o grădină japoneză, un arboretum și grădini de trandafiri. Cu arhitectura sa unică și compoziția originală, Parcul Szczytnicki este un loc minunat pentru a petrece timpul în aer liber și pentru a admira frumusețea naturii.

VIII. Admirați Monumentul unui trecător anonim

Monumentul unui trecător anonim este o colecție impresionantă de 14 sculpturi moderne din bronz care pot fi găsite pe strada Swidnicka din Wroclaw. Aceste sculpturi reprezintă personaje obișnuite pe care le întâlnim în viața de zi cu zi, cum ar fi o persoană în vârstă, o femeie cu un copil sau un bărbat care poartă bagajele sale.

Sculpturile au o perspectivă unică, deoarece par să dispară în pământ pe măsură ce vă apropiați de ele. Această lucrare de artă, creată de Jerzy Kalina în 1977, este unul dintre reperele celebre ale orașului.

 1. Bucurați-vă de o zi de familie în Zoo Wroclaw

Dacă călătoriți cu copiii, o vizită la Zoo Wroclaw este o opțiune excelentă pentru o zi plină de distracție. Această grădină zoologică, cea mai veche și cea mai mare din Polonia, adăpostește o varietate de animale din toate continentele și mediile. Puteți vedea urși, elefanți, maimuțe și multe alte specii interesante. De asemenea, există pavilioane speciale, cum ar fi Afrykarium, care găzduiește o serie de habitate acvatice din Africa. Copiii vor fi încântați să hrănească animalele și să călărească poneii.

 1. Urmăriți spectacolul Fântâna Multimedia

Fântâna multimedia din Wroclaw oferă un spectacol fascinant de lumini și apă. Această fântână, situată în Parcul Szczytnicki și lângă Centennial Hall, utilizează 300 de duze care creează un spectacol apos de muzică și efecte de culoare.
Spectacolul are loc în fiecare oră, iar în lunile iulie și august, există spectacole mai lungi în fiecare seară. Fântâna multimedia este o atracție populară, mai ales în timpul serilor de vară.

 1. Admirați frumusețea grădinii Ossolineum

Grădina Ossolineum este o grădină barocă frumoasă înconjurată de Ossolineum, o fundație istorică fără scop lucrativ. Această grădină oferă o atmosferă elegantă, cu alei îngrijite și garduri tăiate. În centrul grădinii, puteți vedea un monument al poetului baroc din Silezia, Angelus Silesius. Grădina Ossolineum este un loc liniștit și relaxant în care puteți petrece timpul și admira frumusețea naturii.

Concluzie

Wroclaw este un oraș cu adevărat remarcabil, care oferă o gamă largă de atracții și activități pentru vizitatori. De la piața vibrantă a pieței la monumentele istorice și la grădinile pitorești, Wroclaw are ceva pentru toți. Indiferent că sunteți interesat de istorie, artă sau natură, veți găsi cu siguranță ceva care să vă atragă atenția în acest oraș fermecător. Planificați-vă călătoria în Wroclaw și bucurați-vă de frumusețea și farmecul acestui oraș uimitor.

 

Obiective turistice in Wroclaw. Cel mai cochet oras al Poloniei (ideipentruvacanta.ro)

Vezi si alte fotografii din calatoria mea.

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi semnate de mari artiști români și străini - Opere de artă bogate în...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri)

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri) Am văzut multe prezentări despre te miri ce locuri (unele chiar spectaculoase) și consider că, din când în când, mai trebuie promovate și cele reprezentative pentru această țară. Nu știu alții cum...

Craiova-Top 15 atractii turistice

Top 15 atractii turistice din orasul Craiova Sunt un călător îndrăzneț, ce ador să plece cu rucsacul în spate și aparatul de fotografiat în mână spre necunoscut.Uneori bugetul nu îmi permite să plec prea departe, de aceea weekendul acesta plec într-un citybreak prin...

Manastiri din Bucovina

Mănăstiri din Bucovina Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim -...

Manastirea Humor Bucovina

Printre frumusețile Bucovinei: Mănăstirea Humor  Despre mănăstirea Humor știam că este este una dintre cele mai populare și frumoase ctitorii ale Bucovinei, deosebit de apreciată pentru arhitectura și pictura sa atât interioară, cât și exterioară, în mare parte,...

Bistrița

Bistrița - Atractii si obiective turistice Situat în nordul României, la poalele Munților Bargau, nu departe de Pasul Tihuta care leagă regiunea Transilvaniei de cea a Bucovinei, Bistrița este unul dintre cele mai vechi orașe. Descoperirile arheologice indică faptul...

Parcul Mini Transilvania

Parcul Mini Transilvania După cum îi spune și numele, Parcul Mini Transilvania este o colecție de repere Transilvănene, în miniatură, deschis pentru prima dată în 2020, după ridicarea restricțiilor legate de Covid și care s-a dovedit un mare succes, atrăgând până acum...

Lacul Rosu

Lacul Roșu  Lacul Roșu este un lac de baraj natural și este situat la poalele Munților Hășmasul Mare, undeva în apropierea orașului Gheorgheni. Este cel mai mare lac natural de munte din România, numele său fiind legat de oxizii de fier și hidroxizii de fier...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

error: Continutul este protejat!!!