1. Pagina principală
  2. Europa de Sud
  3. Portugalia
  4. Porto-Orasul degustarilor de vin

Porto-Orasul degustarilor de vin

Dec 27, 2023 | Portugalia

Porto-Orasul degustarilor de vin
Atractii si obiective turistice

Al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, Porto, uimește cu o colecție impresionantă de atracții culturale.
Inima istorică a orașului este Ribeira. Aici te poți pierde prin labirintul de străzi înguste, căutând cele mai prețuite comori arhitecturale ale orașului. De fapt, atât de rare și prețioase sunt clădirile care alcătuiesc cartierul încât UNESCO l-a declarat parte a Patrimoniului Mondial.

O mare parte din vechiul Porto poate fi descris ca având un accent pronunțat de secol al XVIII-lea, cu biserici baroc extravagante, clădirile neoclasice impunătoare, dar și muzee de talie mondială amplasate în piețe pitorești.

20180613 162926

În schimb, caracterul contemporan al orașului este evidențiat de arta sa modernă înfloritoare. Trecerea podului spre Vila Nova de Gaia este un punct culminant al obiectivelor turistice, la fel ca și o croazieră de-a lungul Douro.

Pentru o panoramă cu adevărat memorabilă a orașului, poti face o plimbare cu telecabina care trece de la un capăt la altul al cheiului.

Porto, este cunoscut pentru rolul său major în comerțul cu vin. Înființat în epoca romană, Porto a devenit un centru important de comerț în Evul Mediu, în special pentru exportul vinurilor sale faimoase.

Vinul de Porto, o emblemă a Portugaliei, este cunoscut pentru gustul său bogat și complex. Acest vin fortificat, cu origini în Valea Douro, se bucură de o reputație internațională. Degustările de vin în Porto oferă o experiență culturală unică, unde vizitatorii pot descoperi varietatea de arome și stiluri ale vinului de Porto, de la rubini intensi la tawny-uri elegante. Cramele istorice și tururile ghidate sunt o modalitate excelentă de a explora tradiția și meșteșugul din spatele acestui vin celebru, făcând din Porto o destinație de neratat pentru iubitorii de vin.

20180614 114525

Orașul are o arhitectură distinctă, cu influențe din diverse perioade istorice, reflectând evoluția sa de-a lungul secolelor. Porto este, de asemenea, recunoscut pentru podurile sale impresionante și pentru centrul său istoric, clasificat ca Patrimoniu Mondial UNESCO. Acest oraș este o combinație fascinantă de tradiție, istorie și modernitate, atrăgând vizitatori din întreaga lume dornici să exploreze bogăția sa culturală și vinicolă.

Cele mai importante atractii turistice din Porto

  1. Torre dos Clérigos

Turnul Clérigos este cel mai vizibil reper al orașului, având 75 de metri înălțime. Vizitarea acestei structuri istorice din secolul al XVIII-lea, ar trebui să fie în fruntea listei cu locuri de văzut în Porto. Urcarea cele 240 de trepte până în vârful turnului va necesita puțin efort, da acesta va fi răsplătit cu o panoramă uluitoare a râului, a coastei și a văii îndepărtate Douro. Poate fi și o modalitate utilă pentru turiștii noi de a se orienta.

Adresa: Rua São Filipe de Neri, Porto

20180613 140229

  1. Palácio da Bolsa

Fosta bursă de valori din Porto datează de la mijlocul secolului al XIX-lea, palatul fiind construit pe locul unei mănăstiri franciscane. Interiorul său elegant este împărțit în mai multe încăperi și saloane, fiecare unic în atractivitatea sa și demn de atenția vizitatorilor.

Prefă-te că ești un comerciant bogat în vizită de afaceri în timp ce te plimbi prin Sala Portret, cu galeria sa de monarhi în uniformă, apoi aruncă-ți ochii în sus după ce intri în Camera de Aur pentru a-i admira tavanul aurit. Vei fi pregătit pentru întâlnirea cu șeful în Camera Președintelui, amenajată luxos, înainte de a te alătura colegilor comercianți în Sala de ședințe a Instanței, bogat decorată.

Adresa: Rua Ferreira Borges, Porto

  1. Cais da Ribeira

Cartierul de pe malul râului din Porto este un labirint atrăgător de străzi înguste și alei întortochiate, dar în fața râului Douro, gasim și terase ale unor case înalte pictate în culori stălucitoare. Ribeira este o aventură plină de culoare și de aromă.

O multitudine de restaurante și cafenele amplasate sub arcadele de-a lungul cheiului fac din aceasta cea mai populară zonă din oraș pentru relaxare și socializare. Praça da Ribeira, piața de pe malul râului, este un punct de întâlnire popular și plin de viață. Acesta este, de asemenea, un cartier comercial aglomerat unde poți găsi printre altele băcănii, măcelarii și vânzători de pește. 

20180614 105903

  1. Ponte Dom Luís I

Grandiosul pod Dom Luís I este una dintre cele mai emblematice structuri din Portugalia. Acesta se întinde deasupra râului Douro pentru a lega Porto de Vila Nova de Gaia. Feroneria gri a podului îi duce pe turiști cu gândul la Gustave Eiffel, el fiind construit de un asistent al marelui inginer francez în 1886. Ca pieton poți traversa Dom Luis folosind trotuarele înguste amplasate pe fiecare parte a drumului sau, dacă ești curajos, folosind poteca de 60 de metri înălțime.

  1. World of Discoveries

Perioada remarcabilă de explorare și cuceriri a Portugaliei, Epoca Descoperirilor, este reinterpretată cu efect uimitor în acestă locație care funcționează ca muzeu interactiv și parc tematic. Călătoriile periculoase ale navigatorilor portughezi din secolul al XV-lea, care navighează în flote fragile pentru a cartografia ape necunoscute și a descoperi ținuturi noi, sunt aduse la viață printr-o serie de expoziții detaliate și animații proiectate.

Aici, adevărata aventură începe după ce te-ai urcat pe o barcă pentru a călători în țările descoperite de Vasco da Gama. Purtând căști audio, pasagerii sunt încântați de această perspectivă fascinantă asupra istoriei și culturii diferitelor destinații colonizate de portughezi de-a lungul timpului. Va fi cu siguranță o experiență captivantă, educativă și distractivă pentru toate vârstele.

Adresa: Rua de Miragaia 106, Porto

Unde să stai în Porto pentru vizitarea obiectivelor turistice

În Porto, distanțele de pe hărți pot fi înșelătoare, iar un loc care pare apropiat poate reprezenta de fapt o urcare lungă și abruptă.

Câteva atracții principale sunt aproape unele de altele, lângă malul râului, în timp ce altele sunt adunate în jurul Praça da Liberdade, ambele locații convenabile pentru hoteluri. 

Aeroportul Internațional Sá Carneiro este situat în Maia, la 10 kilometri nord de centrul orașului. Poți ajunge cu ușurință în centrul Porto folosind metroul. Linia E (violet) circulă la fiecare 20 de minute în timpul săptămânii și la fiecare jumătate de oră în weekend și sărbători.

Biletele pot fi achiziționate de la automate sau de la biroul de informații turistice al aeroportului. Atât taxiurile convenționale, cât și Uber circulă în Porto și deservesc aeroportul.

Vezi si alte fotografii din calatoria mea.

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi semnate de mari artiști români și străini - Opere de artă bogate în...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri)

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri) Am văzut multe prezentări despre te miri ce locuri (unele chiar spectaculoase) și consider că, din când în când, mai trebuie promovate și cele reprezentative pentru această țară. Nu știu alții cum...

Craiova-Top 15 atractii turistice

Top 15 atractii turistice din orasul Craiova Sunt un călător îndrăzneț, ce ador să plece cu rucsacul în spate și aparatul de fotografiat în mână spre necunoscut.Uneori bugetul nu îmi permite să plec prea departe, de aceea weekendul acesta plec într-un citybreak prin...

Manastiri din Bucovina

Mănăstiri din Bucovina Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim -...

Manastirea Humor Bucovina

Printre frumusețile Bucovinei: Mănăstirea Humor  Despre mănăstirea Humor știam că este este una dintre cele mai populare și frumoase ctitorii ale Bucovinei, deosebit de apreciată pentru arhitectura și pictura sa atât interioară, cât și exterioară, în mare parte,...

Bistrița

Bistrița - Atractii si obiective turistice Situat în nordul României, la poalele Munților Bargau, nu departe de Pasul Tihuta care leagă regiunea Transilvaniei de cea a Bucovinei, Bistrița este unul dintre cele mai vechi orașe. Descoperirile arheologice indică faptul...

Parcul Mini Transilvania

Parcul Mini Transilvania După cum îi spune și numele, Parcul Mini Transilvania este o colecție de repere Transilvănene, în miniatură, deschis pentru prima dată în 2020, după ridicarea restricțiilor legate de Covid și care s-a dovedit un mare succes, atrăgând până acum...

Lacul Rosu

Lacul Roșu  Lacul Roșu este un lac de baraj natural și este situat la poalele Munților Hășmasul Mare, undeva în apropierea orașului Gheorgheni. Este cel mai mare lac natural de munte din România, numele său fiind legat de oxizii de fier și hidroxizii de fier...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

O sa-ti placa si:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat!!!