1. Pagina principală
  2. Europa de Sud
  3. Portugalia
  4. Porto-Orasul degustarilor de vin

Porto-Orasul degustarilor de vin

Dec 27, 2023 | Portugalia

Porto-Orasul degustarilor de vin
Atractii si obiective turistice

Al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, Porto, uimește cu o colecție impresionantă de atracții culturale.
Inima istorică a orașului este Ribeira. Aici te poți pierde prin labirintul de străzi înguste, căutând cele mai prețuite comori arhitecturale ale orașului. De fapt, atât de rare și prețioase sunt clădirile care alcătuiesc cartierul încât UNESCO l-a declarat parte a Patrimoniului Mondial.

O mare parte din vechiul Porto poate fi descris ca având un accent pronunțat de secol al XVIII-lea, cu biserici baroc extravagante, clădirile neoclasice impunătoare, dar și muzee de talie mondială amplasate în piețe pitorești.

20180613 162926

În schimb, caracterul contemporan al orașului este evidențiat de arta sa modernă înfloritoare. Trecerea podului spre Vila Nova de Gaia este un punct culminant al obiectivelor turistice, la fel ca și o croazieră de-a lungul Douro.

Pentru o panoramă cu adevărat memorabilă a orașului, poti face o plimbare cu telecabina care trece de la un capăt la altul al cheiului.

Porto, este cunoscut pentru rolul său major în comerțul cu vin. Înființat în epoca romană, Porto a devenit un centru important de comerț în Evul Mediu, în special pentru exportul vinurilor sale faimoase.

Vinul de Porto, o emblemă a Portugaliei, este cunoscut pentru gustul său bogat și complex. Acest vin fortificat, cu origini în Valea Douro, se bucură de o reputație internațională. Degustările de vin în Porto oferă o experiență culturală unică, unde vizitatorii pot descoperi varietatea de arome și stiluri ale vinului de Porto, de la rubini intensi la tawny-uri elegante. Cramele istorice și tururile ghidate sunt o modalitate excelentă de a explora tradiția și meșteșugul din spatele acestui vin celebru, făcând din Porto o destinație de neratat pentru iubitorii de vin.

20180614 114525

Orașul are o arhitectură distinctă, cu influențe din diverse perioade istorice, reflectând evoluția sa de-a lungul secolelor. Porto este, de asemenea, recunoscut pentru podurile sale impresionante și pentru centrul său istoric, clasificat ca Patrimoniu Mondial UNESCO. Acest oraș este o combinație fascinantă de tradiție, istorie și modernitate, atrăgând vizitatori din întreaga lume dornici să exploreze bogăția sa culturală și vinicolă.

Cele mai importante atractii turistice din Porto

  1. Torre dos Clérigos

Turnul Clérigos este cel mai vizibil reper al orașului, având 75 de metri înălțime. Vizitarea acestei structuri istorice din secolul al XVIII-lea, ar trebui să fie în fruntea listei cu locuri de văzut în Porto. Urcarea cele 240 de trepte până în vârful turnului va necesita puțin efort, da acesta va fi răsplătit cu o panoramă uluitoare a râului, a coastei și a văii îndepărtate Douro. Poate fi și o modalitate utilă pentru turiștii noi de a se orienta.

Adresa: Rua São Filipe de Neri, Porto

20180613 140229

  1. Palácio da Bolsa

Fosta bursă de valori din Porto datează de la mijlocul secolului al XIX-lea, palatul fiind construit pe locul unei mănăstiri franciscane. Interiorul său elegant este împărțit în mai multe încăperi și saloane, fiecare unic în atractivitatea sa și demn de atenția vizitatorilor.

Prefă-te că ești un comerciant bogat în vizită de afaceri în timp ce te plimbi prin Sala Portret, cu galeria sa de monarhi în uniformă, apoi aruncă-ți ochii în sus după ce intri în Camera de Aur pentru a-i admira tavanul aurit. Vei fi pregătit pentru întâlnirea cu șeful în Camera Președintelui, amenajată luxos, înainte de a te alătura colegilor comercianți în Sala de ședințe a Instanței, bogat decorată.

Adresa: Rua Ferreira Borges, Porto

  1. Cais da Ribeira

Cartierul de pe malul râului din Porto este un labirint atrăgător de străzi înguste și alei întortochiate, dar în fața râului Douro, gasim și terase ale unor case înalte pictate în culori stălucitoare. Ribeira este o aventură plină de culoare și de aromă.

O multitudine de restaurante și cafenele amplasate sub arcadele de-a lungul cheiului fac din aceasta cea mai populară zonă din oraș pentru relaxare și socializare. Praça da Ribeira, piața de pe malul râului, este un punct de întâlnire popular și plin de viață. Acesta este, de asemenea, un cartier comercial aglomerat unde poți găsi printre altele băcănii, măcelarii și vânzători de pește. 

20180614 105903

  1. Ponte Dom Luís I

Grandiosul pod Dom Luís I este una dintre cele mai emblematice structuri din Portugalia. Acesta se întinde deasupra râului Douro pentru a lega Porto de Vila Nova de Gaia. Feroneria gri a podului îi duce pe turiști cu gândul la Gustave Eiffel, el fiind construit de un asistent al marelui inginer francez în 1886. Ca pieton poți traversa Dom Luis folosind trotuarele înguste amplasate pe fiecare parte a drumului sau, dacă ești curajos, folosind poteca de 60 de metri înălțime.

  1. World of Discoveries

Perioada remarcabilă de explorare și cuceriri a Portugaliei, Epoca Descoperirilor, este reinterpretată cu efect uimitor în acestă locație care funcționează ca muzeu interactiv și parc tematic. Călătoriile periculoase ale navigatorilor portughezi din secolul al XV-lea, care navighează în flote fragile pentru a cartografia ape necunoscute și a descoperi ținuturi noi, sunt aduse la viață printr-o serie de expoziții detaliate și animații proiectate.

Aici, adevărata aventură începe după ce te-ai urcat pe o barcă pentru a călători în țările descoperite de Vasco da Gama. Purtând căști audio, pasagerii sunt încântați de această perspectivă fascinantă asupra istoriei și culturii diferitelor destinații colonizate de portughezi de-a lungul timpului. Va fi cu siguranță o experiență captivantă, educativă și distractivă pentru toate vârstele.

Adresa: Rua de Miragaia 106, Porto

Unde să stai în Porto pentru vizitarea obiectivelor turistice

În Porto, distanțele de pe hărți pot fi înșelătoare, iar un loc care pare apropiat poate reprezenta de fapt o urcare lungă și abruptă.

Câteva atracții principale sunt aproape unele de altele, lângă malul râului, în timp ce altele sunt adunate în jurul Praça da Liberdade, ambele locații convenabile pentru hoteluri. 

Aeroportul Internațional Sá Carneiro este situat în Maia, la 10 kilometri nord de centrul orașului. Poți ajunge cu ușurință în centrul Porto folosind metroul. Linia E (violet) circulă la fiecare 20 de minute în timpul săptămânii și la fiecare jumătate de oră în weekend și sărbători.

Biletele pot fi achiziționate de la automate sau de la biroul de informații turistice al aeroportului. Atât taxiurile convenționale, cât și Uber circulă în Porto și deservesc aeroportul.

Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos   Așezat ca o bijuterie verde smarald în peisajul montan pitoresc al Transilvaniei, Lacul de Smarald din Racoș te invită la o experiență de neuitat. Apele sale cristaline, de o nuanță verde vibrantă, reflectă...

Biserica Sumuleu Ciuc- O oază de liniște și frumusețe

Biserica de la Șumuleu Ciuc: Un Giuvaer al Arhitecturii Baroce Transilvănene Descoperă Frumusețea Bisericii Franciscană Sf. Petru și Pavel Salut! Astăzi te duc într-o călătorie prin inima Transilvaniei, unde te așteaptă Biserica de la Șumuleu Ciuc. Această bijuterie...

Descoperă Secretele Sighisoarei: O Călătorie fascinanta în Timpuri Medievale

Sighișoara: Ghid Turistic Complet și Obiective de Neratat   Azi vreau să îți povestesc despre un loc absolut magic: Sighișoara. Da, chiar așa, e unul dintre acele orașe care pare să fi ieșit direct dintr-un basm.Ești gata să descoperi secretele acestui oraș medieval?...

Transfagarasan: Drumul Legendar din Inima Carpaților

Transfăgărășan: Drumul Legendar din Inima Carpaților Transfăgărășan, cunoscut și ca DN7C, este una dintre cele mai impresionante șosele din lume, întinzându-se prin peisajul spectaculos al Munților Făgăraș din România. Drumul ocoleste spectaculos printre vârfuri,...

Descopera Țara Luanei. Asezari rupestre si secretele ascunse din Muntii Buzaului

Descoperă Țara Luanei și Secretele Ascunse din Munții Buzăului Țara Luanei, situată în inima Munților Buzăului, este un tărâm legendar plin de mister și frumusețe naturală.Acest loc fascinant atrage turiștii dornici de aventură și explorare, oferind o combinație unică...

Cetatea Taraneasca Saschiz: O experiență de neuitat în inima Transilvaniei

Cetatea Țărănească Saschiz   Saschiz, un sat pitoresc situat în inima Transilvaniei, găzduiește nu doar o biserică fortificată inclusă în Patrimoniul UNESCO, ci și o comoară mai puțin cunoscută: Cetatea Țărănească. Așezată pe un deal semeț, cetatea veghează de...

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni

Pestera Ursilor: O calatorie fascinanta in inima Muntilor Apuseni Imagineaza-ti o lume fascinanta, ascunsa in adancurile Muntilor Apuseni, unde stalactite si stalagmite sclipesc in lumina reflectoarelor, dezvaluind o istorie veche de mii de ani. Aici, in Pestera...

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: Impact-Site-Verification: 6acb7e31-a693-4a66-8487-17a637eba807 I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.


Cauta Hoteluri si Zboruri
error: Continutul este protejat!!!