1. Pagina principală
 2. Europa de Est
 3. Croatia
 4. Parcul Plitvice, Croatia-sfaturi utile, atractii turistice, lucruri de facut

Parcul Plitvice, Croatia-sfaturi utile, atractii turistice, lucruri de facut

Dec 28, 2023 | Croatia

Parcul Plitvice, Croatia-sfaturi si recomandari utile,
atractii turistice, lucruri de facut in parc si in apropiere

Parcul Național Lacurile Plitvice are o istorie bogată și a fost deschis pentru public în urmă cu mai bine de un secol. Încă din secolul al XIX-lea, acesta a devenit o destinație populară pentru turiști. În plus, locurile din parc au fost folosite ca decor pentru filmele despre șeful indian Winnetou. În 1949, parc național a fost înființat pentru a proteja și conserva frumusețea și biodiversitatea unică a regiunii.

Datorită valorii sale extraordinare, Parcul Național Lacurile Plitvice a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1979. Această distincție recunoaște importanța sa culturală și naturală și încurajează conservarea și protejarea acestui loc fascinant.

DSCF0395

Parcul Național Lacurile Plitvice se întinde pe o suprafață impresionantă de 29.685 de hectare. Aici veți găsi 16 lacuri interconectate, care vă vor fermeca cu nuanțele lor unice de turcoaz și verde. Parcul este înconjurat de păduri mărețe, văi adânci, peșteri și izvoare cristaline. Cu 92 de cascade, inclusiv impresionanta Veliki Slap, care are o înălțime de 78 de metri, acest loc este cu adevărat un paradis al naturii.

Parcul Național Lacurile Plitvice este o destinație extrem de populară printre turiști. Sute de mii de vizitatori din întreaga lume vin aici în fiecare an pentru a se bucura de frumusețea unică a acestui loc. Parcul oferă o experiență extraordinară de-a lungul celor patru anotimpuri. Primăvara și vara, veți putea admira covorul floral, râurile învolburate și cascadele romantice. Toamna, veți fi învăluiți de culorile calde reflectate în suprafețele apei, în timp ce iarna va fi împodobită cu copaci acoperiți de zăpadă, cascade înghețate și lacuri.

Frumusețea naturii de-a lungul anotimpurilor

Primăvara și vara înfloritoare

Parcul Național Lacurile Plitvice, situat în inima Croației, este o destinație impresionantă pentru iubitorii de natură. Acesta este primul parc național din Croația și a fost înființat în 1949. De-a lungul anilor, a devenit o atracție turistică populară și a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1979.

Cu o suprafață de 29.685 de hectare, parcul găzduiește 16 lacuri, păduri mărețe, cascade, peșteri și izvoare. Frumusețea naturii este evidentă în fiecare anotimp, iar primăvara și vara aduc o explozie de flori, râuri învolburate și cascade romantice. Covoarele florale colorează peisajul, în timp ce apa cristalină a lacurilor reflectă cerul albastru.

Vizitatorii pot explora parcul pe căi de lemn care se întind pe lângă lacurile încântător de colorate.

Toamna colorată

Când toamna își face simțită prezența, parcul Lacurile Plitvice se transformă într-un peisaj fermecător. Frunzele căzute în culori calde se reflectă în apele lacurilor, creând un spectacol de culori deosebit. Această perioadă a anului este considerată un adevărat paradis pentru iubitorii de fotografie.

Pe măsură ce te plimbi pe căile parcului, vei fi martor la schimbările frumoase pe care le aduce toamna. Peisajul este completat de sunetul liniștitor al frunzelor căzute și al apei curgătoare.

DSCF0386

Iarna fermecată

Iarna transformă Parcul Național Lacurile Plitvice într-o lume de basm. Copacii acoperiți de zăpadă, cascadele înghețate și lacurile înghețate creează un peisaj ireal. Vizitatorii se pot bucura de o plimbare prin parcul înzăpezit și pot admira frumusețea naturii într-un cadru de poveste.

Parcul oferă și posibilitatea de a face plimbări cu trenul și cu barca, pentru a explora în detaliu fiecare colțișor al acestui loc magic.

Informatii si Recomandari utile

Parcul Național Lacurile Plitvice este una dintre cele mai populare atracții turistice din Croația și primește un număr mare de vizitatori în fiecare an. Dacă dorești să vizitezi acest parc, iată câteva informații utile:

 • Parcul se află la jumătatea distanței între Zagreb și Zadar și poate fi accesat cu mașina în aproximativ 2,5 ore.
 • Există două parcări mari în apropierea intrărilor în parc, iar tariful de parcare este de 10 kuna (1,35 euro) pe oră.
 • Dacă călătorești cu avionul, poți ajunge la Plitvice cu autobuzul din diferite orașe din Croația.
 • Prețurile biletelor de intrare în parc variază în funcție de sezon, cu prețuri cuprinse între 60 kuna (8 euro) și 250 kuna (30 euro).
 • Parcul oferă 7 trasee diferite pentru explorarea lacurilor superioare și inferioare, cu durate și dificultăți variate.
 • Traseele sunt bine marcate și pot fi accesate prin diferite intrări.
 • Unul dintre cele mai populare trasee este Traseul C, care oferă o experiență completă a parcului.
 • Este recomandat să cumperi bilete online în avans pentru a evita cozile lungi.
 • Există facilități pentru alimente și băuturi în parc, dar se acceptă doar plăți cu cardul.
 • Se recomandă să rămâi peste noapte în apropierea Parcului Plitvice, deoarece există cazare disponibilă în parc.

Parcul Național Lacurile Plitvice este o destinație de neuitat, unde frumusețea naturii se îmbină armonios cu aventura și relaxarea. Dacă iubești natura și vrei să explorezi un loc cu peisaje spectaculoase, acesta este locul potrivit pentru tine.

DSCF0379

Aici poți găsi mai multe informații despre Parcul Național Lacurile Plitvice.

Explorarea Parcului Național Lacurile Plitvice

Una dintre cele mai populare activități în Parcul Național Lacurile Plitvice este explorarea pe căi de lemn. Aceste căi se întind pe parcursul întregului parc și te conduc prin peisaje spectaculoase. Căile de lemn trec pe deasupra lacurilor, oferindu-ți o perspectivă unică asupra apei turcoaz și a cascadelelor care se varsă în aceasta. Pe măsură ce te plimbi pe căile de lemn, vei avea ocazia să admiri frumusețea naturii și să te bucuri de aerul curat și proaspăt.

Cascadele impresionante și lacurile turcoaz

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale Parcului Național Lacurile Plitvice sunt cascadele și lacurile sale turcoaz. Parcursul tău prin parcul va fi însoțit de sunetul apei și priveliști uluitoare. Lacurile turcoaz, cu apa lor cristalină și vegetația luxuriantă din jur, creează un peisaj desprins parcă din povești.

Fiecare lac are propria sa personalitate și farmec, iar explorarea lor te va purta într-o călătorie de neuitat prin frumusețile naturii.

Călătorii cu trenul și barca

Pentru a explora în întregime Parcul Național Lacurile Plitvice, ai la dispoziție și călătorii cu trenul și barca. Trenurile și bărcile parcursului te vor duce prin cele mai frumoase zone ale parcului și îți vor oferi o experiență completă. Cu trenul, vei putea admira peisajele pitorești și vei ajunge rapid la diferite puncte de interes. Călătoria cu barca îți va permite să te bucuri de priveliștea lacurilor și a cascadelelor de aproape, oferindu-ți o perspectivă diferită și fascinantă asupra acestora.

În concluzie, Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și aventură. Cu peisaje uluitoare, lacuri turcoaz și cascade impresionante, acest parc te va cuceri cu frumusețea și farmecul său. Plimbările pe căi de lemn, explorarea cascadelelor și călătoriile cu trenul și barca vor completa experiența ta în acest loc unic. Nu uita să îți cumperi bilete în avans și să te bucuri pe deplin de frumusețea naturii în Parcul Național Lacurile Plitvice.

Pentru mai multe informații, puteți verifica acest ghid turistic despre Parcul Plitvice.

Obiective turistice de interes în apropiere

Înconjurat de natură sălbatică și peisaje idilice, Parcul Național Lacurile Plitvice oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori. Satul Rastovača, situat în apropiere, impresionează prin peisajele sale pitorești și arhitectura tradițională. Aici, turiștii se pot bucura de mâncăruri tradiționale și de ospitalitatea localnicilor. De asemenea, satele Poljanak, Jezerce și Plitvica se remarcă prin frumusețea lor naturală și oferă ocazia de a descoperi peisajele uimitoare ale regiunii.

În apropierea Parcului Național Lacurile Plitvice există numeroase obiective turistice de interes care merită vizitate. Unul dintre acestea este așezarea Korana, care găzduiește o fabrică de cherestea ce folosește încă puterea apei pentru tăierea buștenilor.

Smoljanac este situat în apropierea vechiului oraș Drežnik, o importantă cetate defensivă care cândva a fost guvernată de nobili croați faimoși. Aceste locații oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei și culturii regiunii.

Muzeul Nikola Tesla Memorial Center

La doar o oră de mers cu mașina de Parcul Național Lacurile Plitvice, în satul Smiljan, se află Centrul Memorial Nikola Tesla, dedicat celebrului savant. Aici, vizitatorii pot explora viața și lucrările lui Nikola Tesla prin exponate interactive și prezentări multimedia captivante. Centrul memorial este o destinație deosebită pentru iubitorii de știință și pentru cei interesați de inovație și tehnologie.

Informații practice pentru vizitatori

Cumpărarea biletelor în avans

Parcul Național Lacurile Plitvice este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Croația și atrage numeroși vizitatori în fiecare an. Pentru a evita cozile lungi și pentru a vă asigura un loc în parc, este recomandat să cumpărați bilete în avans. Puteți face acest lucru online, pe site-ul oficial al parcului. Astfel, veți putea evita așteptarea la intrare și veți putea începe explorarea parcului fără întârzieri.

Facilități și modalități de plată

În ceea ce privește facilitățile din Parcul Plitvice, există mai multe locuri unde puteți cumpăra mâncare și băuturi. Este important de menționat că în parc se acceptă doar plăți cu cardul, deci asigurați-vă că aveți un card valabil la dumneavoastră. Astfel, veți putea savura o gustare delicioasă sau o băutură răcoritoare în timpul vizitei dumneavoastră în parc.

Cazare și acces la Parcul Plitvice

Dacă doriți să petreceți mai mult timp în Parcul Plitvice și să vă bucurați de frumusețea sa în toată splendoarea, este recomandat să vă cazați în apropiere. Parcul oferă opțiuni de cazare în interiorul său, astfel încât veți putea rămâne aproape de minunile naturale pe care le oferă.

Parcul Plitvice este situat la jumătatea distanței dintre Zagreb și Zadar și poate fi accesat cu ușurință cu mașina în aproximativ 2,5 ore. Există două parcări mari în parc, una la fiecare intrare, cu o taxă de 10 kuna (1,35 euro) pe oră. Dacă călătoriți cu avionul, puteți ajunge la Plitvice cu autobuzul din diferite orașe din Croația.

Pentru a vizita Parcul Plitvice, va trebui să achiziționați un bilet. Prețurile biletelor variază în funcție de sezon, cu prețuri cuprinse între 60 kuna (8 euro) și 250 kuna (30 euro). Parcul oferă 7 rute diferite pentru explorarea lacurilor superioare și inferioare, cu durate și dificultăți variate. Rutele sunt bine marcate cu litere și pot fi accesate din diferite intrări.

Cum ajungeți la Parcul Național Lacurile Plitvice

Distanța și durata călătoriei

Pentru a ajunge la acest parc impresionant, există mai multe opțiuni de transport.

Dacă alegeți să călătoriți cu mașina, parcul este situat la jumătatea distanței dintre Zagreb și Zadar și poate fi accesat în aproximativ 2,5 ore. Există două parcări mari în apropierea parcului, una la fiecare intrare, cu o taxă de 10 kune (1,35 euro) pe oră. Această opțiune vă oferă flexibilitate și vă permite să vă bucurați de peisajul uimitor în timp ce călătoriți către destinație.

Parcare și transport public

Dacă preferați să folosiți transportul public, există autobuze care fac legătura între diferite orașe din Croația și Parcul Național Lacurile Plitvice. Puteți ajunge la parc cu autobuzul din Zagreb, Zadar și alte orașe importante din apropiere. Este recomandat să verificați orarul autobuzelor și să faceți rezervări în avans pentru a vă asigura că aveți locuri disponibile.

Prețurile biletelor și rutele de explorare

Pentru a vizita Parcul Național Lacurile Plitvice, trebuie să achiziționați un bilet de intrare. Prețurile biletelor variază în funcție de sezon, cu tarife cuprinse între 60 de kune (8 euro) și 250 de kune (30 euro). Este recomandat să cumpărați biletele online în avans pentru a evita cozile lungi și pentru a vă asigura accesul la parc în ziua vizitei.

Parcul oferă 7 rute diferite pentru explorarea lacurilor superioare și inferioare, cu durate și dificultăți variate. Ruta C este cea mai populară și poate fi parcursă în aproximativ 4-6 ore. Aceasta vă va permite să vedeți cele mai frumoase cascade și lacuri ale parcului. Rutele sunt bine marcate cu litere și pot fi accesate de la diferite intrări în parc.

Parcul Național Lacurile Plitvice este un adevărat paradis al cascadelor și lacurilor turcoaz. Aici veți găsi un peisaj de basm, cu lacuri interconectate și cascade înconjurate de vegetație luxuriantă și piscuri carstice. Parcul este deschis în fiecare zi începând cu ora 7 dimineața, iar pentru a vă bucura de experiență la maximum, este recomandat să ajungeți devreme pentru a evita mulțimile și căldura.

În parc există facilități pentru mâncare și băutură, dar se acceptă doar plăți cu cardul, așa că asigurați-vă că aveți suficientă numerar sau un card valabil. De asemenea, puteți cumpăra suveniruri și alte obiecte de la magazinele din parc pentru a vă aminti de această experiență unică.

Pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea parcului, este recomandat să petreceți o noapte în apropierea Parcului Național Lacurile Plitvice. Există opțiuni de cazare disponibile în cadrul parcului, astfel încât să puteți fi aproape de natură și să vă puteți bucura de liniștea și frumusețea acestui loc minunat.

Parcul Național Lacurile Plitvice este o destinație impresionantă și trebuie văzută pentru a fi crezută. Așadar, pregătiți-vă pentru o aventură în mijlocul naturii și bucurați-vă de peisajele spectaculoase pe care le oferă acest parc deosebit!

DSCF0391

Evitarea mulțimilor și căldurii

Dacă planificați o vizită la Parcul Național Lacurile Plitvice în Croația, este important să luați în considerare câteva sfaturi pentru a vă asigura că aveți o experiență plăcută și fără probleme. În primul rând, este recomandat să evitați vizitele în perioadele de vârf, când parcul poate fi extrem de aglomerat. Pentru a evita mulțimile, vă sugerez să ajungeți devreme dimineața, înainte ca majoritatea turiștilor să sosească. De asemenea, puteți opta pentru o vizită în timpul săptămânii, când numărul de vizitatori este mai mic.

Pe lângă mulțimi, trebuie să fiți pregătiți și pentru căldură. Parcul Plitvice se află în inima Croației și vara poate deveni destul de cald. Asigurați-vă că aveți îmbrăcăminte adecvată și apă suficientă pentru a vă hidrata. De asemenea, puteți profita de umbra oferită de pădurile din parc pentru a vă răcori.

Reguli pentru animalele de companie

Dacă sunteți însoțiți de animale de companie, vă rugăm să respectați regulile parcului referitoare la prezența acestora. Animalele de companie sunt permise în parc, dar trebuie să fie ținute pe lesă și sub control în permanență. De asemenea, este important să colectați excremente și să le aruncați în locurile special amenajate. Respectarea acestor reguli va asigura o experiență plăcută pentru toți vizitatorii și protejarea mediului înconjurător.

Parcul Național Lacurile Plitvice este o destinație turistică populară în Croația și merită cu siguranță o vizită. În timp ce vă bucurați de frumusețea naturii și de peisajele uimitoare, este esențial să respectați regulile parcului și să aveți grijă de mediu. Nu aruncați gunoi în afara locurilor special amenajate și nu deteriorați flora și fauna parcului.

Pentru a vă bucura la maxim de vizita în parc, vă recomand să cumpărați biletele în avans, online, pentru a evita cozile lungi. De asemenea, este important să aveți în vedere faptul că în parc se acceptă doar plăți cu cardul, așa că asigurați-vă că aveți suficientă numerar sau cardul bancar la dumneavoastră.

 

Parcul oferă 7 rute diferite pentru explorarea lacurilor superioare și inferioare, cu durate și dificultăți variabile. Rutele sunt bine marcate cu litere și pot fi accesate de la diferite intrări. Ruta H este una dintre rutele care acoperă ambele zone ale parcului și durează aproximativ 6-8 ore. Pe parcursul acestei rute veți putea admira cascadele Galovac și Veliki Slap.

Parcul se deschide la ora 7 dimineața și este recomandat să ajungeți devreme pentru a evita mulțimile și căldura. În parc există restaurante unde puteți cumpăra mâncare și apă pentru a vă răcori și a vă reîncărca energiile.

În concluzie, Parcul Național Lacurile Plitvice este o bijuterie naturală care merită vizitată. Cu puțină planificare și respectarea regulilor, veți avea parte de o experiență memorabilă în mijlocul naturii și veți putea admira frumusețea lacurilor turcoaz și cascadelor spectaculoase.

Întrebări frecvente

1. Care este primul parc național din Croația și unde se află?

Parcul Național Lacurile Plitvice este primul parc național din Croația și se află în inima țării.

2. Când a fost înființat parcul și când a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO?

Parcul a fost înființat în 1949 și a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1979.

3. Ce suprafață acoperă parcul și ce atracții naturale găsim acolo?

Parcul acoperă o suprafață de 29.685 de hectare și include 16 lacuri, păduri mărețe, cascade, peșteri și izvoare.

4. De ce este populară vizitarea parcului în Croația?

Parcul este o destinație populară pentru turiștii care vizitează Croația datorită frumuseții sale naturale și a atracțiilor sale unice.

5. Ce arată parcul în diferitele anotimpuri?

Parcul prezintă frumusețea naturii pe parcursul celor patru anotimpuri. Primăvara și vara aduc cu ele covoare florale, râuri învolburate și cascade romantice. Toamna oferă culori calde reflectate pe suprafețele de apă, în timp ce iarna este decorată cu copaci acoperiți de zăpadă, cascade înghețate și lacuri.

6. Cum pot vizitatorii explora parcul?

Vizitatorii pot explora parcul pe căi de lemn care se învârt în jurul și peste lacurile cu culori schimbătoare. De asemenea, există 92 de cascade, inclusiv impresionanta Veliki slap, care are o înălțime de 78 de metri.

7. Ce alte facilități oferă parcul?

Parcul oferă și călătorii cu trenul și cu barca, pentru a permite vizitatorilor să se bucure în mod complet de frumusețea și de atracțiile sale.

8. Au fost locații din parc folosite ca locații de filmare pentru filmele despre șefii indieni, Winnetou?

Da, unele locații din parc au fost utilizate ca locații de filmare pentru filmele cu indieni, gen Winnetou.

9. Ce oferă satele din jurul parcului?

Satele înconjurătoare Rastovača, Poljanak, Jezerce și Plitvica oferă peisaje uimitoare, mâncare tradițională și arhitectură tradițională.

10. Există alte atracții turistice în apropierea parcului?

Da, așezarea Korana găzduiește o fabrică de cherestea care încă folosește energia hidroelectrică pentru tăierea buștenilor. Smoljanac se află în apropierea orașului antic Drežnik, o importantă fortăreață de apărare care a fost cândva condusă de faimoși nobili croați.

11. Unde se află Centrul Memorial Nikola Tesla?

La doar o oră de condus de Parcul Național Plitvice, în satul Smiljan, se află Centrul Memorial Nikola Tesla, dedicat renumitului savant.

12. Cum este cunoscut parcul și ce atracții oferă?

Parcul este cunoscut pentru cele 16 lacuri și cascade turcoaz interconectate, înconjurate de vegetație luxuriantă și vârfuri carstice. Oferă diferite trasee de plimbare, cel mai popular fiind Traseul C.

13. Cum pot cumpăra bilete pentru vizitarea parcului?

Este recomandat să achiziționați biletele online în avans pentru a evita cozile lungi. Plățile cu cardul sunt acceptate în parc.

14. Este recomandat să rămân peste noapte în apropierea Parcului Plitvice?

Da, este recomandat să rămâneți peste noapte în apropierea Parcului Plitvice, deoarece există opțiuni de cazare disponibile în parc.

15. Cum pot ajunge la Parcul Național Lacurile Plitvice?

Parcul se află la jumătatea distanței dintre Zagreb și Zadar și poate fi accesat cu mașina în aproximativ 2,5 ore. Există două parcări mari în parc, una la fiecare intrare, cu o taxă de 10 kuna (1,35 euro) pe oră. Dacă călătoriți cu avionul, este posibil să ajungeți la Plitvice cu autobuzul din diferite orașe din Croația.

16. Care sunt prețurile biletelor pentru vizitarea Parcului Plitvice?

Prețurile biletelor pentru vizitarea Parcului Plitvice variază în funcție de sezon, cu prețuri cuprinse între 60 kuna (8 euro) și 250 kuna (30 euro).

17. Ce rute de plimbare oferă parcul și care este cea mai populară?

Parcul oferă 7 rute diferite pentru explorarea lacurilor superioare și inferioare, cu durate și dificultăți variate. Rutele sunt bine marcate cu litere și pot fi accesate de la diferite intrări. Ruta H este una dintre rutele care acoperă ambele zone ale parcului și durează aproximativ 6-8 ore pentru a fi completată. Include atracții precum cascada Galovac și cascada Veliki Slap.

18. Există restaurante în parc?

Da, există restaurante în parc unde vizitatorii pot cumpăra mâncare și apă.

19. Sunt incluse călătoriile cu trenul și cu barca în prețul biletului?

Da, călătoriile cu trenul și cu barca în parc sunt incluse în prețul biletului.

20. La ce oră deschide parcul și de ce este recomandat să ajungi devreme?

Parcul se deschide la ora 7 dimineața și este recomandat să ajungi devreme pentru a evita mulțimile și căldura.

Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:

plitvice

Muzeul Mineral Toda

Muzeul Mineral Toda:O odisee fascinantă în inima Țării Zarandului În inima pitorească a Țării Zarandului, ascunsă printre dealuri verzi și păduri adânci, se află o comoară fascinantă: Muzeul Mineral Toda. Fondat de Petru Toda, un colecționar pasionat, muzeul...

Casa Memorială Avram Iancu, Campeni

Casa Memorială Avram Iancu: O evadare fascinantă în istoria Transilvaniei Imaginează-ți că pășești într-o casă modestă, dar încărcată de istorie, unde a locuit și a activat unul dintre cei mai mari eroi ai națiunii române: Avram Iancu. Casa Memorială din Câmpeni te...

Vatra Dornei: Relaxare și aventură în Bucovina!

Vatra Dornei: O evadare de vis în inima Bucovinei Imaginează-ți o stațiune montană pitorească, unde aerul curat de munte îți umple plămânii, apele minerale curative îți revigorează trupul, iar peisajele spectaculoase îți taie respirația. Bun venit în Vatra Dornei,...

O evadare de neuitat la Băile Herculane: Relaxare și aventură

Băile Herculane: Oaza de relaxare din inima Banatului O sa iti povestesc despre cea mai recenta excursie a mea, o escapada de o zi la Herculane. O scurta vizita a unei statiuni pe care o indragesc foarte mult. O indragesc pentru amplasarea ei frumoasa pe valea raului...

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos

Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt de la Racos   Așezat ca o bijuterie verde smarald în peisajul montan pitoresc al Transilvaniei, Lacul de Smarald din Racoș te invită la o experiență de neuitat. Apele sale cristaline, de o nuanță verde vibrantă, reflectă...

Biserica Sumuleu Ciuc- O oază de liniște și frumusețe

Biserica de la Șumuleu Ciuc: Un Giuvaer al Arhitecturii Baroce Transilvănene Descoperă Frumusețea Bisericii Franciscană Sf. Petru și Pavel Salut! Astăzi te duc într-o călătorie prin inima Transilvaniei, unde te așteaptă Biserica de la Șumuleu Ciuc. Această bijuterie...

Descoperă Secretele Sighisoarei: O Călătorie fascinanta în Timpuri Medievale

Sighișoara: Ghid Turistic Complet și Obiective de Neratat   Azi vreau să îți povestesc despre un loc absolut magic: Sighișoara. Da, chiar așa, e unul dintre acele orașe care pare să fi ieșit direct dintr-un basm.Ești gata să descoperi secretele acestui oraș medieval?...

Transfagarasan: Drumul Legendar din Inima Carpaților

Transfăgărășan: Drumul Legendar din Inima Carpaților Transfăgărășan, cunoscut și ca DN7C, este una dintre cele mai impresionante șosele din lume, întinzându-se prin peisajul spectaculos al Munților Făgăraș din România. Drumul ocoleste spectaculos printre vârfuri,...

Descopera Țara Luanei. Asezari rupestre si secretele ascunse din Muntii Buzaului

Descoperă Țara Luanei și Secretele Ascunse din Munții Buzăului Țara Luanei, situată în inima Munților Buzăului, este un tărâm legendar plin de mister și frumusețe naturală.Acest loc fascinant atrage turiștii dornici de aventură și explorare, oferind o combinație unică...

Cetatea Taraneasca Saschiz: O experiență de neuitat în inima Transilvaniei

Cetatea Țărănească Saschiz   Saschiz, un sat pitoresc situat în inima Transilvaniei, găzduiește nu doar o biserică fortificată inclusă în Patrimoniul UNESCO, ci și o comoară mai puțin cunoscută: Cetatea Țărănească. Așezată pe un deal semeț, cetatea veghează de...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.


Cauta Hoteluri si Zboruri
error: Continutul este protejat!!!