1. Pagina principală
  2. Europa de Est
  3. Macedonia
  4. Locuinte lacustre Golful Oaselor (Bay of Bones), Macedonia

Locuinte lacustre Golful Oaselor (Bay of Bones), Macedonia

Jan 18, 2024 | Europa de Est, Macedonia

Locuinte lacustre Golful Oaselor (Bay of Bones), Macedonia

Bine ai venit, călătorule aventurier!
Astăzi te invităm să pătrunzi într-un univers fascinant al istoriei și al misterului, unde locuințele lacustre din Golful Oaselor își dezvăluie secretele.
Situat în pitoreasca Macedonie, acest muzeu unic în lume te va purta pe meleagurile străvechi ale civilizațiilor antice și îți va oferi o experiență de neuitat.

Așa că ia-ți inima-n dinți și pregătește-te să fii martorul unui adevărat miracol arheologic!

Hai să descoperim împreună ce ascund apele adânci ale Golfului Oaselor!

Locuinte lacustrea Golful Oaselor

Scurt istoric

Cu siguranță te întrebi cum au apărut aceste fascinante locuințe lacustre în Golful Oaselor.
Ei bine, istoria își dezvăluie secretele cu fiecare pas pe care pășești în acest muzeu plin de mister și frumusețe.

Golful Oaselor este situat pe malul sudic al Lacului Ohrid din Macedonia, iar aici arheologii au descoperit o adevărată comoară: vestigii ale unor locuințe construite în jurul anilor 1200-700 î.Hr. Acestea reprezintă civilizațiile preistorice care trăiau în zonă și demonstrează abilitatea lor remarcabilă de a se adapta la mediul acvatic.

În urma săpăturilor arheologice ample desfășurate în perioada 2008-2011, s-au descoperit aproximativ 6.000 de obiecte vechi de peste 2.800 de ani. De la vase ceramice și instrumente agricole, până la bijuterii și statuete antice, toate aceste artefacte oferă o perspectivǎ unicǎ asupra vieții cotidiene a comunitǎților din trecut.

Muzeul Golfului Oaselor nu numai că aduce la luminǎ bogata moștenire culturalǎ a zonei, dar te invitǎ şi sǎ explorezi reconstrucţiile fidele ale caselor din lemn şi stuf unde oamenii locuiau cândva.

Locuinte lacustrea Golful Oaselor

Descrierea muzeului Golful Oaselor

Muzeul Locuințelor Lacustre din Golful Oaselor, situat în Macedonia, este o atracție fascinantă care te poartă înapoi în timp.
Aici poți explora și descoperi modul de viață al oamenilor preistorici care au trăit pe malurile lacului Ohrid acum mii de ani.

Muzeul este construit pe piloni de lemn în mijlocul golfului și oferă o experiență unică prin reconstituirea fidelă a locuințelor lacustre originale.
Aceste case erau construite din stuf și lemn și se ridicau direct deasupra apei.

Intrând în aceste case, veți avea ocazia să explorați viața și cultura locuitorilor din trecut.
Vă veți putea imagina cum arăta viața în acele vremuri și veți înțelege mai bine tradițiile și obiceiurile acestor comunități.

Un aspect interesant al Muzeului Bay of Bones este faptul că casele sunt construite pe platforme de lemn care se extind pe lacul Ohrid.
Acest lucru conferă muzeului o atmosferă unică și vă permite să experimentați apropierea de apă într-un mod inedit.
Imaginați-vă cum era să trăiești într-o astfel de casă, cu priveliștea minunată a lacului Ohrid chiar în fața ochilor!

20220916 120059

Pe lângă casele tradiționale, Muzeul Bay of Bones oferă și un parc mare în care puteți să vă relaxați și să vă bucurați de frumusețea lacului Ohrid. Parcul oferă numeroase zone de picnic și bănci pe care vă puteți așeza și să admirați priveliștea panoramică a apelor albastre.

Este o experiență minunată să petreceți câteva ore în acest parc, să vă bucurați de aerul proaspăt și să contemplați frumusețea naturii din jur. Puteți savura un picnic într-un cadru idilic sau puteți lua o plimbare pe aleile parcului, admirând flori și plante specifice regiunii.

Priveliștea la lac oferită de Muzeul Bay of Bones este cu adevărat uluitoare.
Este greu de imaginat ceva mai frumos decât această panoramă naturală, cu apă cristalină și munți în depărtare.
Este un loc ideal pentru aface fotografii de neuitat și pentru a vă relaxa într-o atmosferă liniștită și calmă.

20220916 115509 03

Pentru a afla mai multe despre Muzeul Bay of Bones și pentru a programă o vizită, puteți accesa acestă sursă 

Recomandari pentru vizitatori

Daca te afli intr-o excursie in Macedonia, atunci nu trebuie sa ratezi ocazia de a vizita Golful Oaselor. Aceasta locatie fascinanta este un adevarat muzeu la aer liber, dedicat istoriei si culturii locuitorilor lacustri din zona. Pentru a profita la maximum de experienta ta acolo, iata cateva recomandari utile:

1. Planifica-ti vizita: Inainte de a pleca spre Golful Oaselor, asigura-te ca ai stabilit un program clar si ai verificat orele de deschidere ale muzeului. Astfel vei evita situatiile neplacute si iti vei putea organiza timpul in functie de preferintele tale.

2. Imbraca-te adecvat: Fiind situat pe malul lacului Ohrid, Golful Oaselor poate fi afectat de vremea capricioasa specifica zonei. Asadar, este important sa te imbraci corespunzator conditiilor meteorologice si sa fii pregatit pentru orice eventualitate.

3. Explora fiecare detaliu: Muzeul din Golful Oaselor ofera o multime de informatii interesante despre viata cotidiana a locuitorilor lacustri din trecut. Prin urmare, ia-ti timp sa citesti plachetele informative si sa admiri obiectele expuse cu atentie.

4. Participa la activitatile interactive: Pe langa expozitia permanenta, muzeul organizeaza diverse evenimente interactive care iti vor permite sa experimentezi stilul de viata al locuitorilor lacustri.

Program e vizitare

Programul de vizitare al muzeului din Golful Oaselor este flexibil și se adaptează nevoilor și preferințelor vizitatorilor. Muzeul este deschis în fiecare zi, inclusiv în weekenduri, oferind astfel oportunitatea de a explora această atracție unică oricând aveți timp liber.

Odată ajunși la locația muzeului, puteți să vă bucurați de frumusețea peisajului spectaculos al golfului. Înainte de a intra în muzeu, vă recomandăm să vă faceți o plimbare prin zona împrejurimilor pentru a admira frumusețea naturii și a afla mai multe despre istoria acestui loc fascinant.

Muzeul propriu-zis oferă o experiență captivantă prin expunerea unor exponate arheologice impresionante. Veți putea vedea case construite pe piloti de lemn care reprezintau modul tradițional de locuit al populației locale în trecut. De asemenea, veți găsi obiecte precum ceramică, instrumente agricole și alte artefacte care au fost descoperite în timpul excavațiilor arheologice.

 

Pentru cei interesați să afle mai multe despre istoria regiunii sau despre cultura localnicilor antici, exista posibilitatea unei excursii cu ghid specializat care poate oferi informaţii suplimentare şi poveşti interesante legate de acest loc fascinant.

Cum se ajunge la Golful Oaselor

Pentru a ajunge la Golful Oaselor, este recomandat să vă deplasați cu mașina sau cu autobuzul până în localitatea Gradishte. De acolo, veți găsi indicatoare care vă vor ghida către muzeu. Drumul spre Golful Oaselor oferă o priveliște frumoasă asupra lacului Ohrid și a regiunii înconjurătoare.

Cu siguranță, vizitarea locuințelor lacustre din Golful Oaselor va fi o experiență unică și fascinantă. Aici puteți afla mai multe despre istoria acestor comunitați antice și aveți ocazia să explorați aceste construcții uimitoare pe apă.

Indiferent dacă sunteți pasionat de arheologie sau doar doriți să descoperiți noi destinații turistice neobișnuite, Golful Oaselor merită fărâma de atenție. Nu ratați aceastǎ minunată atracţie culturalǎ şi încercaţi sǎ simţiţi atmosfera magicǎ creatǎ de aceste locuinte lacustre bine conservate!

Așadar, pregati-va pentru o aventurã in timp si explorati misterele din spatele celor mai vechi locuințe lacustre ale Europei!

Mai jos este o harta. De la Ohrid ajungeti in maxim 1/2 ora.

Apoi , puteti vizita Orasul Ohrid 

 

 

 

Vezi si alte fotografii din calatoria mea.

Un clip video cu locuintele lacustre de la Golful Oaselor

bay bones

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească

Breb, Maramureș: Ghidul tău către o experiență autentică românească Breb este un sat pitoresc situat în partea central-nordică a Maramureșului, la poalele munților Gutâi.Aflat la o distanță de 25 km de Sighetul Marmatiei și 52 km de Baia Mare, acest sat fermecător...

Muzeul de arta Craiova

Muzeul de arta Craiova Cuprins: I. Istoricul și importanța muzeului - Construcția și arhitectura impresionantă a clădirii II. Colecțiile și exponatele din Muzeul de artă Craiova - Picturi și sculpturi semnate de mari artiști români și străini - Opere de artă bogate în...

Izbucul Tauz, cea mai mare peșteră scufundată din România

Izbucul Tauz, Muntii Apuseni cea mai mare peșteră scufundată din România Există în adâncurile Munților Apuseni multe peșteri misterioase. Una dintre acestea este ascunsă de Izbucul Tăuz, un loc pe cât de frumos, pe atât de imposibil de explorat de noi, turiștii...

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri)

In plimbare pe acoperisul Romaniei- Varful Moldoveanu (2544 metri) Am văzut multe prezentări despre te miri ce locuri (unele chiar spectaculoase) și consider că, din când în când, mai trebuie promovate și cele reprezentative pentru această țară. Nu știu alții cum...

Craiova-Top 15 atractii turistice

Top 15 atractii turistice din orasul Craiova Sunt un călător îndrăzneț, ce ador să plece cu rucsacul în spate și aparatul de fotografiat în mână spre necunoscut.Uneori bugetul nu îmi permite să plec prea departe, de aceea weekendul acesta plec într-un citybreak prin...

Manastiri din Bucovina

Mănăstiri din Bucovina Închei această serie de articole despre turismul monahal cu cea mai frumoasă regiune, acea regiune pe care eu o consider ca fiind cea mai frumoasă, acea regiune din nordul țării despre care s-au scris multe povești și cu care ne mândrim -...

Manastirea Humor Bucovina

Printre frumusețile Bucovinei: Mănăstirea Humor  Despre mănăstirea Humor știam că este este una dintre cele mai populare și frumoase ctitorii ale Bucovinei, deosebit de apreciată pentru arhitectura și pictura sa atât interioară, cât și exterioară, în mare parte,...

Bistrița

Bistrița - Atractii si obiective turistice Situat în nordul României, la poalele Munților Bargau, nu departe de Pasul Tihuta care leagă regiunea Transilvaniei de cea a Bucovinei, Bistrița este unul dintre cele mai vechi orașe. Descoperirile arheologice indică faptul...

Parcul Mini Transilvania

Parcul Mini Transilvania După cum îi spune și numele, Parcul Mini Transilvania este o colecție de repere Transilvănene, în miniatură, deschis pentru prima dată în 2020, după ridicarea restricțiilor legate de Covid și care s-a dovedit un mare succes, atrăgând până acum...

Lacul Rosu

Lacul Roșu  Lacul Roșu este un lac de baraj natural și este situat la poalele Munților Hășmasul Mare, undeva în apropierea orașului Gheorgheni. Este cel mai mare lac natural de munte din România, numele său fiind legat de oxizii de fier și hidroxizii de fier...

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

error: Continutul este protejat!!!