Castelul Peleș, reședința de vară a familiei regale
Țara noastră are foarte multe de oferit din punct de vedere arhitectural, iar Castelul Peleș este unul dintre locurile cu care ne mândrim cel mai mult; pe de-o parte pentru că este mărturia unei epoci în care România s-a dezvoltat foarte mult, iar de pe altă parte, ne aduce aminte de familia regală – castelul fiind construit la inițiativa regelui Carol I în anul 1874.
Tot în acest an, comuna unde s-a construit castelul a primit numele de Sinaia, numele inițial fiind Podul Neagului.
Castelul a fost proiectat de Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.
Stilul arhitectural este unul special, combinând elemente din arhitectura neo-renașterii germane, hispano-maură, rococo sau barocă.
Cele mai vizitate săli de către turiști sunt Holul de Onoare, Biblioteca regală – o încântare pentru pasionații de cărți rare, Sala de muzică, Sălile de Arme și Sala Maură – operă a lui Charles Lecompte du Nouy, având elemente hispano-maure, cu o fântână din marmură de Carrara.
De unde vin numele Peleș și Sinaia?
Dacă vă întrebați de unde vine numele „Peleș”, ei bine, castelul poartă numele râului Peleș, afluent al râului Prahova, care trece prin Sinaia. Aceasta din urmă poartă numele Mănăstirii Sinaia, în jurul căreia este construit orașul, iar numele Sinaia, vine de la Muntele Sinai cel pe care Moise a primit cele 10 porunci.
Iata cateva poze pe care le-am facut din exteriorul castelului?
Harta:
0 Comments