Este construită pe șapte coline, iar castelul din Praga (Praăsiy hrad), pe malul vestic, domină tot oraşul.
De la căderea comunismului, oraşul a devenit o destinaţie extrem de populară, mai ales pentru tinerii care vin să se bucure de cafenelele culturale şi de însufiețita viaţă de noapte a orașului, într-un peisaj minunat.
Cele mai frumoase obiective turistice din Praga
Podul Carol
Mici standuri de artizanat local sunt instalate de-a lungul podului.
Turnul Orașului Vechi datează din secolul XIV si este o capodoperă a artei gotice. În secolele XV! și XVII, catolicii au adăugat statuile care dainuie si astăzi.
Cea ma veche și cea mai interesantă statuie este cea a Sfântului loan Nepomucne (cea de-a opta în directa Cestelului) Aceasta datează din 1683 și a fost construită la cererea iezuților. loan Nepomucne a fost preot in Praga sub domnia lui Venceslas al IV-lea.
Casa Municipală
Casa Municipală este o clădire in stil Art Nouveau, dintre care Casa Municipală.
Construrea ei a durat între 1905-1911 și este o capodoperă Art Nouveau atât în intenor că și în extenor Astăzi este un centru de cultură şi include două restaurante şi o brasene. Cea mai mare sală, este sala Smetana.
Astăzi, pe această scenă prestgoasă se pot viziona piese de teatru, spectacole de operă şi balet.
Acoperişul Teatrului Națonal este de culoarea cerului de noapte, semănat cu stele.Oraşul vechiEste un labirint de străduțe și de pasaje pavate.
În centru se afiă Piaţa Oraşului Vechi. Aici şe găsesc restaurante, cafenele, buticuri, galerii și muzee.
Piaţa Orașului Vechi este menţionată pentru prima oară documentar în 1091.
Statuia lui Jan Hus este construită în centrul său, fiind ridicată la 6 iulie 1915, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la moartea reformatorului.
Este o imitație a turnului Eiffel, ce domină colina Petrin.
Praghezilor le place s spună că înălțimea colinei şi a turnului echivalează cu înălțimea turnului Eiffel. Turnul măsoara 60 m înălțime, nu are ascensor şi pentru a ajunge pe platforma panoramică trebuie urcată scară cu 299 de trepte.
Din vârf, panorama ce se deschide asupra Oraşului Vechi şi a Castelul: este magnifică. Când vremea este frumoasă, se văd munții Krknose, situaţi la 150 km nord-est de Praga.
Turnul Pulberăriei este una din cele 13 porţi care păzeau intrarea în oraş. Datează din secolul al XV-lea şi a înlocuit un turn mai vechi.
Palatul Hradcany
Opera Naţională a fost ridicată pe locul teatrului din Noul Oraş.Rudolfinum
A fost construit în 1876-1884 în stil neo-renascentist. La început a găzduit o galerie de artă şi Muzeul de Arte Decorative. între 1918-1939, sala Dvorak, care este sala principală, a fost sediul parlamentului primei Republici Cehoslovace. Rudolfinum este astă: una din cele mai prestigioase săli de concerte din Praga, sediul orchestrei filarmonice cehe.
Cartierul Mala Strana
Cartierul Mala Strana este foarte apreciat de turistil, cu străduțe şi clădiri vechi. Nici un imobil nu fost construit aici după secolul XVIII. Este un cartier cu bogăție istorică, liniştit datorit numeroaselor parcuri şi grădini. Acoperişurile sale roşii sunt dominate de domul bisericii Sfânt Nicolae.
Biserica Sfântul lacob
Este una dintre cele mai frumoase din Praga, bogat decorată şi c o zestre impresionantă de capodopere. Aici se găseşte cel mai frumos mormânt baroc di Bohemia, cel al contelui Mitrovice.
Piața Venceslas
Este numită adesea „Champs Elysees-ul Pragăi”.
Este o piață animată zi şi noapte, cu buticuri, cafenele şi restaurante.
Este intr-adevar impresionanta, masurand 750 m în lungime şi 60 m în lățime, fiind folosita ca loc de paradă şi de manifestații.
Originea sa datează din timpul regelui Carol al IV-lea, aici fiind un targ de cai.
La câțiva metri de statuie se află un mic memorial dedicat celor care au murit în lupta împotriva comunismului.
Mai jos, vei gasi cateva fotografii din calatoria mea:
In continuare, 2 clipuri video:
- Cartierul vechi – Piata Ceasului
- Palatul Hradcany, Schimbarea Garzii
0 Comments