1. Pagina principală
  2. Altele
  3. Ce inseamna garantia din serviciul de inchirieri auto?

Ce inseamna garantia din serviciul de inchirieri auto?

Sep 26, 2021 | Altele

Ce inseamna garantia din serviciul de inchirieri auto?

Serviciile de inchirieri masini depind foarte mult de turism si calatorii. Foarte multi clienti care ajung intr-o tara straina vor avea nevoie de o masina de inchiriat. O mica problema referitoare la acest aspect este garantia din sistemul de rent a car. Acesta este un depozit care se depune la inceputul perioadei de inchiriere. Garantia auto din procesul de inchirieri masini, se returneaza la sfarsitul procesului de rent, in momentul in care se preda autovehiculul. In randurile urmatoare, vom discuta despre acest depozit si cum poate fi ocolita aceasta suma.

Garantia sau depozitul auto din serviciul de inchirieri masini este o suma fixa de bani ce se retine la inceputul perioadei de rent. Ea va trebui sa fie calculata de fiecare companie de rent a car si se va pastra la fel pentru fiecare client in parte. Suma respectiva se va returna la sfarsitul inchirierii doar daca autovehiculul se preda agentiei in aceleasi conditii.

Depozitele auto vor trebui sa fie intre 3 si 10 la suta din valoarea reala a autovehiculului. Noi am pregatit un articol mai elaborat, in care veti vedea cat ar trebui sa fie garantia auto in serviciul de inchirieri masini. Nu vom discuta foarte mult despre acest subiect, deoarece este nevoie de o dezbatere mult mai elaborata. Vom discuta despre cum va putea sa fie ocolit depozitul auto. De asemeni, veti afla ce firme pot inchiria fara aceasta garantie. Veti stii in ce conditii se va retine din acest depozit. Si in ultimul rand, vom descoperi in ce circumstante se va retine din garantia auto.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului.

Garantia auto din serviciul de inchirieri auto ( explicatie si cum poate fi ocolita )

In randurile de mai sus, am explicat ce inseamna garantia auto. Vom vedea in prima situatie, cum va putea sa fie ocolita garantia auto in serviciul de rent a car.

Cum se ocoleste garantia auto pe piata de rent a car?

Pe piata de rent a car sunt companii care inchiriaza in sistemul normal de inchiriere. Acesta este serviciul cu garantie auto. Cele mai multe agentii de inchirieri practica acest serviciu. Printre acestea mai sunt birouri de rent a car, care practica serviciul de inchiriere fara depozit auto. Acest sistem este destul de convenabil pentru clientii, care nu dispun de aceasta garantie auto.

Cum functioneaza serviciile de inchirieri auto fara garantie?

Serviciul de inchirieri fara garantie este destul de simplu de utilizat. Mai mult de atat, referitor la acest serviciu, pe piata de rent a car sunt doua pachete. Este sistemul de inchirieri auto fara depozit si cel cu garantie partiala. In primul dintre ele garantia auto este redusa la zero. Aici, va intra in vigoare asigurarea totala. De asemeni, in al doi-lea dintre ele, depozitul auto este redus la jumatate. In acest pachet de inchiriere, va fi folosita asigurarea auto partiala. Ambele servicii de inchirieri auto sunt oferite de compania de rent a car din Bucuresti si Otopeni, Rent-4U.

Cele doua sisteme de rent a car pot fi accesate in functie de fiecare situatie in parte. Spre exemplu: Nu isi permite fiecare persoana o garantie de 1500 de euro, pentru a inchiria un autovehicul. Este nevoie sa detii in primul rand aceasta suma de bani, pentru a inchiria automobilul respectiv. Din aceasta cauza, pachetele de rent fara garantie si cu depozit partial se pliaza pentru aceasta categorie de clienti. Sa vedem de asemeni, si pentru ce alte situatii sunt benefice cele doua servicii: Veti inchiria autovehiculul dorit pentru 3 zile. Depozitul auto de 1500 de euro este foarte mare, pentru o perioada atat de mica de inchiriat. De aceea, cel mai potrivit pachet de rent a car, va fi cel fara garantia auto.

Acum ca am aflat cum si de la cine se poate inchiria fara garantie, vom trece mai departe la ce conditii se va putea retine din acest depozit.

Cand se retine din depozitul auto, atunci cand se inchiriaza un autovehicul?

In primul rand, autovehicul inchiriat va trebui returnat in acelasi conditii ca atunci cand a fost primit. El va trebui sa vina cu aceeasi cantitate de combustibil. Va trebui sa fie curat, atat la interior, cat si la exterior. Masina inchiriata nu va trebui sa aiba nici o dauna. Daca masina inchiriata indeplineste toate aceste conditii, atunci garantia se va returna utilizatorului, care tocmai a predat masina.

Depozitul auto va putea fi retinut fizic, sau va putea fi blocat si pe cardul de credit. Referitor la acest aspect, avem o mica problema, deoarece nu sunt foarte multe companii de rent, care sa inchirieze automobile fara card de credit. Indiferent de situatie, companiile care inchiriaza fara acest card sunt destul de multe.

Ce trebuie facut pentru a nu se retine din depozitul auto in urma inchirierii?

Masina va trebui returnata cu aceeasi cantitate de combustibil. Daca ati primit autovehiculul cu rezervorul plin, va trebui ca la returnare sa vina cu aceeasi cantitate de carburant. In cazul in care aceasta prezinta lipsa de combustibil, se va retine din garantie. Suma retinuta este trecuta in contractul de rent a car. De regula se aplica o taxa cuprinsa intre 12 si 15 Ron pe litru de carburant lipsa. Deci, tineti minte: Aduceti autovehiculul cu aceeasi cantitate de combustibil!

Autovehiculul inchiriat va trebui adus cat mai curat. Agentiile de inchirieri masini vor preda masina cat mai curata posibil. Din aceasta cauza, automobilul va trebui sa ajunga in aceleasi conditii in flota auto. Vor exista penalizari trecute in contractul de rent a car, care se vor aplica in cazul in care masinile nu sunt returnate cat mai curate. Penalizarile respective sunt diferite in functie de fiecare birou de inchirieri auto. In marea majoritate a situatiilor, aceste amenzi sunt in felul urmator: intre 100 si 200 de Ron pentru un exterior si intre 300 si 400 de Ron pentru un interior murdar.

Masina va trebui sa se intoarca in flota fara nici o dauna. Daca exista accident, clientului va trebui sa i se retina din garantia auto. Se va face analiza in functie de gravitatea situatiei respective. Din pacate, la retinerea din garantie, nu se va retine doar valoarea daunei produse. Pe langa aceasta, vor mai fi si alte costuri care vor fi necesare sa fie intelese de catre client. Spre exemplu: Autovehiculul va petrece o perioada in service pentru a se repera. In aceste zile, el nu va putea sa fie inchiriat. De aceea, pe toata aceasta perioada va trebui sa retina o suma in plus de bani. Mai mult de atat, masina lovita nu va mai fi niciodata la fel, indiferent daca a fost sau nu reparata. Astfel, se va retine o suma suplimentara de bani pentru accelarea uzurii morale.

Cat va trebui sa fie garantia in domeniul de rent a car?

La inceputul articolului, am spus ca nu vom discuta foarte mult despre acest subiect, asa ca nu vom deschide mai mult de un paragraf. Depozitul auto va trebui sa fie cuprins intre 3 si 10% din valoarea autovehiculului. Astfel, daca masina este valorata la 10000 de euro, depozitul auto nu ar trebui sa fie mai mare de 1000 de euro.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, ce inseamna garantia auto in serviciul de rent a car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

 

Articol sponsorizat

Postari recente

Despre Autor

Dan_Paunescu

Am fost dintotdeauna pasionat de calatorii, sa descopar locuri noi si mai putin cunoscute, sa cunosc oameni noi. Imi place sa planific o calatorie in cele mai mici detalii, sa descopar impreuna cu cei dragi noi destinatii, oameni, culturi, atitudini, sa gust mancaruri si bauturi locale.

Calatorhaihui pe Facebook

Calatorhaihui pe Instagram

[instagram-feed]
O sa-ti placa si:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat!!!